USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У національного парку «Прип’ять-Стохід» просили дозволити моторні човни

8 Липня 2016 16:41
Мешканці Любешівського району просили дозволити в використовувати моторні човни на території національного парку «Прип’ять-Стохід», та депутати не погодилися.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів сьогодні, 8 липня.

Так, депутат облради Олег Кух розробив проект рішення, в якому пропонувалося виключити із Переліку об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення, де заборонено використання моторних суден (за винятком контролюючих органів) Національний природний парк «Прип’ять-Стохід», (річки Прип’ять – в межах парку 60 кілометрів, річки Стохід – в межах парку 19 кілометрів та озер Люб’язь, Біле, Рогізне, Скоринь та Добре) Любешівського району.

Зі слів депутата, дирекція парку не заперечує. крім того, каже він, є висновок експертів, яким навіть рекомендовано використання таких суден на цих водоймах. Зокрема, це зменшить інтенсивність заростання річок та покращить аерацію. З проханням дозволити моторні човни на цих водоймах, до слова звертається Товариство мисливців та рибалок.

Крім того, каже Олег Кух, заборона і так не виконується, такі човни там експлуатуються, тож «щоб не створювати соціальну напругу», варто заборону зняти.

Натомість очільник КП «Волиньприродсресурс» Веніамін Туз, який був присутній під час засіданян комісії, переконував: таких дозволів давати не можна, бо під час руху моторних човнів з дна водойм підніматиметься сапропелева маса і це аж ніяк не сприятиме відновленню озер та річок, а радше навпаки, завдасть їм шкоди.

Урешті, після обговорення, проект рішення не отримав голосів для підтримки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
інженегр Показати IP 8 Липня 2016 17:03
Та всі там їздять моторками. Нхя ті заборони, які реально не діють? А нероби з національного парку нехай поприбирають сміття навколо озера Люб'язь. За що вони зарплатню отримують від держави? Дармоїди й браконьєри.
Анонім до інженегр Показати IP 9 Липня 2016 15:36
На моторних човнах рибалки ріжуть гвинтами браконьерські сітки,які ставлять нероби з національного парку,виймають і викидають іх,а не будуть іздити,тоді воля і свобода бракам,яких кришуе волиньрибохорона
полюх Показати IP 8 Липня 2016 17:13
заради наживи потрібно дозволити полюхам безнаказано нищити природу і в заповілниках! а шо-ми ж співучі....))
полюх до полюх Показати IP 8 Липня 2016 17:22
Навчись писати українською, арієць м*я...
вишиванка- до полюх Показати IP 8 Липня 2016 20:10
А чим ти докажеш що ти щирий?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus