USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Шторм на Філіппінах забрав життя 68 людей

31 Грудня 2018 10:55
Кількість загиблих у результаті шторму, що обрушився на Філіппіни, зросла до 68.

Про це повідомляє AFP.

«П’ятдесят сім людей загинули в гірському районі Бікол на південному сході від Маніли, а 11 осіб – на центральному острові Самар, в основному через зсуви і повені», – повідомили чиновники.

«Я боюся, що ця (кількість загиблих) все ще буде зростати, тому що є багато областей, які ми ще тільки будемо очищати», – сказав Клаудіо Юкот, керівник відділу цивільної оборони регіону Бікол.

Як повідомлялося, 29 грудня на Філіппінах стався землетрус, а після обрушився шторм «Усман» з проливними дощами, які спричинили повені та зсуви.

Юкот сказав, що багато людей не змогли прийняти необхідні заходи обережності, тому що «Усман» був недостатньо сильним, аби його класифікувати як тайфун в урядовій системі штормового оповіщення.

«Люди були самовпевнені, тому що перебували у різдвяних відпустках і не були попереджені про тропічні циклони», – сказав керівник цивільної оборони.

Хоча «Усман» відійшов на захід від країни, в багатьох постраждалих районів все ще йдуть сезонні дощі, що ускладнює рятувальні та відновлювальні роботи, додав він.

За даними Управління цивільної оборони, щонайменше 17 осіб все ще вважаються зниклими безвісти і більше 40 000 були переміщені в межах країни через шторм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus