USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З 22 червня посилюють контроль за дотриманням карантину. За що штрафуватимуть

22 Червня 2020 11:26
Через різке збільшення хворих на коронавірус в Україні з 22 червня уряд посилив контроль за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема, поліцейські штрафуватимуть людину, якщо вона перебуватиме у транспорті без маски. Про те, хто може отримати штраф – пише 24 канал.

В Україні посилили контроль за дотриманням карантину

За даними Держпродспоживслужби, кожен шостий об'єкт порушує протиепідеміологічні норми. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

Читати ще: Кабмін змінив карантинні обмеження в Україні

Він наголосив, що саме недотримання карантинних вимог призводить до збільшення кількості інфікування. Водночас Ляшко нагадав, що протиепідеміологічні рекомендації прописані для:

- ресторанів та кафе;

- офісних приміщень;

- перукарень та салонів краси;

- спортзалів та басейнів;

- ринків і торгово-розважальних центрів.

Як убезпечити себе від коронавірусу

Головний санітарний лікар закликав людей, які перебувають у приміщеннях загального користування правильно носити захисну маску.

Ляшко порадив уникати скупчень людей як у приміщеннях, так і на вулиці. Якщо цього неможливо уникнути – одягайте захисну маску.

Головний санітарний лікар нагадав, що у громадському транспорті людина також повинна перебувати у масці, а кількість пасажирів має становити не більше ніж 50% числа місць для сидіння. За цим повинні стежити перевізники.

За що штрафуватимуть людей

За відсутність захисної маски у громадських місцях – штраф 17 000 гривень.

Власників закладів, які не дотримуються карантинних правил, каратимуть штрафом від 170 000 до 340 000 гривень.

«Ці правила не складні й зрозумілі. Але, якщо ми будемо дотримуватись їх, то у нас не буде такого рівня захворюваності», – підсумував Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Та додав, що лише це дозволить не водити жорсткий карантин.

В Одесі посилили карантин

З 22 червня одеські пляжі посилено перевірятимуть на дотримання вимог карантину.

Які обмеження діятимуть:

- заборона роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

- заборона проведення масових заходів за участю більш, ніж одної людини на 5 метрів квадратних;

- заборона відвідування закладів освіти в групах більше ніж 10 людей;

- кількість пасажирів у громадському транспорті повинна відповідати кількості місць для сидіння;

- перевізники мають забезпечити водіїв засобами захисту;

- працедавцям рекомендують змінити графік роботи працівників, аби розвантажити транспорт у години пік;

- орендарям пляжів забезпечити відстань між шезлонгами не менше, ніж 1,5 метра;

- рестораторам забезпечити відстань між столиками не менше 4 метри і сидіти за ними можуть щонайбільше 4 людей;

- стихійна торгівля у зонах відпочинку заборонена.

В області створять спеціальні рейдові групи, які контролюватимуть дотримання карантинних норм громадянами на пляжах та базах відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Дзвоніть на 103 Показати IP 22 Червня 2020 12:18
Як у нас все правильно робиться відповідальність урядом країни, перекладається на перевізника, а перевізник тобто власник транспортного засобу перекладає обов"язки щодо дотримання карантинних обмежень серед пасажирів у салоні транспортного засобу на одного-однісенького водія. З цього і з того, що придумали наші чиновники та "хитровиї....і" толку не буде ніякого. Один водій за кермом сидить та керує транспортним засобом, дивиться на дорогу, забезпечує безпеку пасажирів при їх перевезені, продає квитки, повертає пасажирові здачу, він ще повинен буди собакою та гавкати на тих пасажирів, хто заходить до салону без маски. Якщо ви панове пам"ятаєте, що відбулось місяць тому в Київі на зупинці, коли до трамваю зайшли молоді пасажири без масок. Водій трамваю зробив молодим людям зауваження, чого ви без масок, після чого водій опинився на три неділі на лікарняному ліжку з диагнозом: струс головного мозку, крововилив в шлуночки головного мозку та з травмами по всьому тілу. Добре, що живий залишився. А саме головне, що з пасажирів трамваю, ніхто навіть слова не сказав цим молодим бандюганам.
111 Показати IP 22 Червня 2020 12:36
Якби Європа не надала 2-5 міліарда $ то карантину вже небулоб Ато тількі гроші надали і зразу зросла кількість хворих Таке відчуття що хвороба з грошами прилетіла
Пппп Показати IP 22 Червня 2020 12:58
Як же ви задовбали з вашим вірусом!!!
Цікаво Показати IP 22 Червня 2020 12:58
А Ляшко з товаришами вже сплатили штрафи за перебування в Хмельницькому кафе без масок?
лучанин Показати IP 22 Червня 2020 13:20
Більша половина рекомендацій взята від балди, як і цифри хворих, від таких же горе санітарів! По-фамільно, нехай оприлюднюють статистику, і ви побачите, що все ще чергова АФЕРА!!! Таке враження, що нас хочуть просто доконати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus