USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шукають 21-річного хлопця: луцькі рятувальники обстежили 30 кілометрів Стиру

11 Січня 2024 11:27
У Луцьку продовжують шукати 21-річного хлопця. Вуличні камери відеоспостереження зафіксували, що юнак рухався в напрямку річки Стир. Поліцейські на березі знайшли чоловічий одяг. 10 січня станом на 17:00 пошукові роботи завершили.

Нагадаємо, хлопець 2002 року народження зник ще 2 січня. Однак батьки звернулися до поліції тільки 5 січня.

«Його зафіксували камери відеоспостереження на вулиці Набережна. Він ішов зі сторони новобудови на вулиці Набережна, рухався в швидкому темпі в сторону річки Стир. Згодом працівники поліції виявили там одяг. З’ясували, що це його речі на березі річки. Також виявили там на поверхні щось схоже на тіло», – прокоментував «12 Каналу» керівник водолазно-рятувального відділення Луцька Андрій Левчук.

Пошуки рятувальники розпочали на наступний ранок після повідомлення, тобто з минулої суботи.

«6 січня зранку нас залучили. Ми обстежили ділянку. Виявили, що там не тіло, а штани. Тобто це був одяг. Тільки невідомо, чи це одяг зниклого хлопця», – сказав Андрій Левчук.

Рятувальники змушені звертати увагу на все, передусім на щось незвичне у воді, наприклад, сміття чи гілляки, які можуть нагадувати плаваюче тіло. Виявивши щось підозріле, щоразу рятувальники опускаються до водойми на перевірку. Нині працювати їм непросто через сильну течію та засмічення річки. Працюють на лютих морозах та ще й обстежують річку з п’ятиметровою глибиною.

Водолаз аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС Волині Василь Марцинюк зазначив, що у крижаній воді може плавати годину завдяки спецкостюму.

«Вода холодна. Умови не дуже сприятливі, але стараємося. Костюм водонепроникний, з утепленням, але через годину роботи під водою вже відчувається холод, уже мерзнеш», – сказав водолаз Василь Марцинюк.

Протягом дня рятувальники обстежили 30 кілометрів акваторії Стиру аж до мосту в селі Жидичин. Хлопця не знайшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 11 Січня 2024 15:36
світ виявився не надто милосердним..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus