USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Швеція передала Україні понад 500 тисяч доз оновленої вакцини Pfizer

4 Жовтня 2022 20:36
Україна отримала від Швеції понад 500 тис. доз оновленої вакцини Pfizer проти штаму коронавірусу «Омікрон».

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«Уряд Швеції передав Україні понад 500 тис. доз вакцини Comirnaty Original/Omicron BA.1 від Pfizer-BioNTech, яку було розроблено спеціально проти штаму коронавірусу «Омікрон» та його варіантів», – йдеться у повідомленні.

У МОЗ зауважили, що ця вакцина призначена для бустерного щеплення тих, хто вже пройшов первинний курс вакцинації від COVID-19.

Препарат розвезли у більшість областей. Зокрема, по 23 тис. доз доставили в Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку та Житомирську області, 40 тис. у Дніпропетровську, 34,5 тис. у Вінницьку, 20 тис. у Сумську, 17 тис. в Івано-Франківську, 11,5 тис. у Миколаївську, 8,6 тис. в Одеську, 5,7 тис. у Донецьку області.

Comirnaty Original/Omicron BA.1 – це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer та німецької фірми BioNTech, адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2. Вона призначена лише для людей, які вже отримали первинний курс вакцинації будь-яким іншим препаратом.

У МОЗ нагадали, що в Україні первинний курс вакцинації проти коронавірусу складається із двох доз вакцини Comirnaty від Pfizer чи CoronaVac від Sinovac, або з однієї дози вакцини Janssen (Jcovden) від Johnson & Johnson.

Щоб посилити і подовжити захист від тяжкої форми хвороби, через 5 місяців після первинного курсу всім повнолітнім слід зробити бустерне щеплення будь-якою наявною вакциною проти COVID-19.

Літнім людям та людям із хронічними хворобами рекомендований другий «бустер» будь-якою з наявних вакцин через 4 місяці після першого. Усі інші групи українців також можуть отримати друге бустерне щеплення.

Щепитися можна безоплатно в будь-якому пункті вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus