USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Швеція почала головування в Раді ЄС: серед пріоритетів – підтримка України

1 Січня 2023 12:29
Швеція з 1 січня розпочала головування в Раді Європейського Союзу на пів року, повідомляється на сайті швецького головування.

Про це інформує УНН.

1 січня 2023 року Швеція прийняла головування у Раді Європейського Союзу від Чехії. Безпека, конкурентоспроможність, екологічні та енергетичні переходи, демократичні цінності та верховенство права – пріоритети головування на найближчі шість місяців.

Чотири пріоритети шведського головування сформульовані так:

- Безпека – єдність;

- Стійкість – конкурентоспроможність;

- Процвітання – зелений та енергетичний перехід;

- Демократичні цінності та верховенство права – наша основа.

Говорячи про перший пріоритет, шведське головування вказало, що швидка та рішуча відповідь ЄС на вторгнення в Україну є проявом нашої сили, коли ми діємо спільно.

«Шведське головування приділятиме пріоритетну увагу подальшій економічній та військовій підтримці України, а також підтримці шляху України до ЄС. Це вимагатиме подальших зусиль як на національному рівні, так і на рівні ЄС. Потрібні подальші кроки для реконструкції та реформ у напрямку інтеграції до ЄС», – зазначили у головуванні.

«Щоб зміцнити безпеку нашого Союзу та громадян, ми маємо досягти консенсусу щодо надійної європейської політики безпеки та оборони у тісній співпраці з партнерами. Подальші кроки спиратимуться на наші спільні дії щодо протидії російській агресії щодо України, а також реалізації Стратегічного компасу та інших ініціатив», – вказали у головуванні.

Пріоритети шведського головування, як зазначається, відображають позиції, які Швеція традиційно відстоювала в ЄС, але й відповідають поточним геополітичним та економічним викликам, які стоять перед ЄС.

Додамо, головування у Раді ЄС змінюється кожні шість місяців. Швеція головуватиме з 1 січня по 30 червня 2023 року. Це вжевтретє Швеція головує, після чого головування перейде до Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus