USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Швейцарець Томас, який пішки йде до Індії, завітав на Волинь. Відео

27 Березня 2019 13:16
Швейцарець Томас Періссінотто подорожує від своєї країни до Індії. Але не літаком, не автомобілем і навіть не велосипедом. Томас іде на власних двох, і сьогодні він прямує через Волинь. Україна стала для нього вже десятою країною на його шляху, загальна відстань якого 21 тисяча кілометрів. Томас не прагне слави через свою подорож, він іде заради того, щоб допомогти дітям.

Інформаційному агентству Волинські Новини вдалося знайти контакти швейцарського мандрівника та домовитися про зустріч на його, відверто скажемо, нелегкому шляху. Швейцарець повідомив, що сьогодні вже дістався до села Звірів, тож саме там ми його і зустріли: в’їхавши автомобілем у населений пункт, ми стали оглядатися, шукаючи чоловіка, і побачили його майже в кінці Звірова.
Він ішов з великим дорожнім рюкзаком, в окулярах, а також з палицями для скандинавської ходьби. На рюкзаку напис: «One step, one smile. A walk for the children».

Побачивши фотоапарат, швейцарець одразу ж зрозумів, хто ми. «Hello! I’m Thomas», - привітався усміхнений привітний чоловік. Відразу ж зазначимо, що мовний бар’єр не став перепоною – Томас розумів запитання на нашій ламаній англійській.

Він розповів, що розпочав свою подорож з рідної країни – Швейцарії, і за три роки хоче пройти 21 тисячу кілометрів до Індії, а потім дістатися до Шрі-Ланки. Його подорож відбувається в рамках кампанії «One step, ones mile» - це швейцарська благодійна організація, яка допомагає гуманітарним проектам та ціллю якої є збір коштів для дітей, які потребують допомоги.
Особливістю акції є те, що рух Томаса можна відслідковувати майже в режимі реального часу: один раз в декілька годин його місце знаходження з'являється на карті. Також за його мандрівкою можна слідкувати на сторінці проекту в Фейсбуці.
Пройдена відстань дійсно вражає
Пройдена відстань дійсно вражає
«В Україні я лише декілька днів, це просто неймовірна країна. Люди тут дуже щирі та відкриті, всі пропонують допомогу, запрошують в гості. Навіть якщо люди не знають англійської мови, то намагаються зі мною порозумітися та запропонувати свою допомогу. Хтось запрошує на вечерю, хтось допомагає з ночівлею. Тобто, дізнавшись про мету акції, мені всіляко намагаються допомогти», - поділився враженнями Томас.
З його слів, в Україні поки не виникало проблем, адже українці завжди готові прийти на допомогу. Зокрема, перетинаючи кордон, на якому немає пішохідного переходу, йому відразу запропонував допомогу один з водіїв, тож він перетнув кордон без жодних проблем.
Томас розповів, що несе з собою всі необхідні речі, а ночує здебільшого в палатці, однак при крайній необхідності зупиняється в готелі.

«В багатьох випадках я ночую в людей, які мене просто запрошують. Я надаю перевагу кауч-сьорфінгу, тобто ночівлі в місцевих жителів, оскільки для мене це можливість поговорити з людьми та дізнатися більше про країну. Україна – десята країна на моєму шляху зі Швейцарії», – поділився мандрівник.

Щодо особливих умов, то він каже що не потребує їх: «Місце для ночівлі – це просто місце, де можна провести ніч. Я можу спокійно переночувати на вулиці, але якщо є можливість поспілкуватися з людьми, то я завжди надам перевагу цьому».
Поговоривши про подорож Томаса, ми зробили кілька світлин, але й тут чоловік не акцентував увагу на собі, а попросив сфотографувати саме девіз на спині, з яким він іде до Індії. Тож, зробивши селфі з журналістами, Томас попрямував далі, а ми побажали йому удачі: «Good luck, Thomas!».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пілот Показати IP 27 Березня 2019 13:24
Отакому Томасу треба щиро радіти, а не тому, що Пєтя возив заради свого рейтингу!
Любі свині Показати IP 27 Березня 2019 13:55
Ця стаття на підтримку діючого. Томос ( Томас ) йде... Чим не агітація :)
Олександр Показати IP 27 Березня 2019 13:57
То палиці не для скандинавської ходьби, а для трекінгу...
Навуходоносор Показати IP 27 Березня 2019 14:04
Браво, Пілот!
Непойняв Показати IP 27 Березня 2019 14:25
Що??? Ще один Томас? Нащо нам два Томаси?
Петя Чоколядний Показати IP 27 Березня 2019 14:31
Цей Томас не легітимний! Лише той що я привіз!
Однозначно! Показати IP 27 Березня 2019 16:59
З Богом ,Томасю ,доки люде трапляються! Добро допоможе людям порозумітися ,а не заклики до ворожнечі й перемоги понад усе.Людяність понад усе! З Божою поміччю й своїми ніжками таки дойде до Індії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus