USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Швейцарія готова надати українським біженцям безпрецедентний статус

24 Березня 2022 17:33
Вперше в історії Швейцарія готова надавати українцям, які покинули свої будинки через російську війну, спеціальний статус «S».

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на SwissInfo.

Цей статус було розроблено у середині 90-х, під час воєн на Балканах. Він передбачає оперативний прийом біженців в обхід бюрократичних процедур.

«Статус «S» може поширюватися на українців і членів їхніх сімей, а також громадян третіх країн, які до початку повномасштабної війни мали постійний дозвіл на проживання в Україні і не можуть безпечно повернутися у свою країну. Статус «S» не може надаватися особам, хто вже отримав захист у будь-якій країні ЄС», – сказано в повідомленні.

Читати ще: Історичний проект: Зеленський запросив Швецію взяти участь у відбудові України після війни

Українці, які отримали цей статус, можуть проживати у Швейцарії до року або продовжити час перебування в країні до закінчення війни. Також він передбачає швидкий пошук роботи, навчання у школах для дітей та соцвиплати в сумі 1600 доларів на місяць із розрахунку на одну особу.

Якщо через 5 років біженці зі статусом «S» не зможуть повернутися додому, вони матимуть право на постійне проживання у Швейцарії.

«З початку повномасштабної війни у Швейцарію прибуло щонайменше 11 тисяч українців – принаймні стільки вже зареєструвалися. Федеральний уряд заявив, що країна готова прийняти до 60 тисяч осіб, але владі кантонів доручили готуватися до найгірших сценаріїв – припускають, що до кінця року у Швейцарію можуть прибути до 300 тисяч українців», – пише ЗМІ.

Нагадаємо, близько 44% українців розлучилися зі своїми сім’ями через війну. Найбільше розділені з рідними жителі сходу – 54%, а найменше – заходу – 39%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus