USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Швейцарія стала першою країною, чиї COVID-сертифікати визнали в ЄС

8 Липня 2021 19:49
У четвер Єврокомісія підтвердила, що швейцарський сертифікат вакцинації буде визнаний рівноцінним загальноєвропейському сертифікату, який діє з 1 липня.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Swissinfo.

Швейцарія стала першою країною за межами ЄС та Європейської економічної зони, яка стала частиною європейського простору подорожей, заявили в Єврокомісії.

Теоретично швейцарські мандрівники тепер зможуть пересуватися Європою без необхідності проходити тести або карантин у місці, яке вони відвідують. Це саме стосуватиметься і європейських мандрівників до Швейцарії.

«Це дозволить громадянам ЄС та Швейцарії подорожувати більш вільно та в повній безпеці цього літа», – заявив єврокомісар Дід’є Рейндерс.

Однак на практиці в різних країнах все ще існують різні правила та умови.

Деякі держави ЄС також ще не створили необхідну інфраструктуру для введення сертифіката і все ще перебувають у «перехідній фазі».

Країни ЄС також зберігають за собою право обмежувати мандрівників з регіонів, які вони вважають «зонами ризику» через більший рівень зараження коронавірусом або більшу поширеність більш заразних штамів.

У Швейцарії понад 3,5 мільйона щеплених людей вже отримали сертифікат вакцинації. Близько 88 000 отримали його після одужання від хвороби.

В Україні з 1 липня Міністерство цифрової трансформації запустило бета-тестування COVID-сертифікату в застосунку «Дія». Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, можуть згенерувати в застосунку «Дія» цифрову версію COVID-сертифікату.

Наразі триває оцінка української розробки відповідності специфікації Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus