USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Німеччині почали впроваджувати цифровий сертифікат вакцинації

11 Червня 2021 11:32
Німеччина від сьогодні, 10 червня, почала покрокове впровадження цифрового сертифіката вакцинації CovPass, який зможуть отримати повністю щеплені проти коронавірусу жителі.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Єнс Шпан, повідомляє Європейська правда з посиланням на DW.

За його словами, мета німецького МОЗ – до кінця червня зробити цифровий сертифікат доступним для усіх, хто має право на його отримання. Починаючи з липня CovPass можна буде використовувати для поїздок всередині ЄС.

«Метою є, щоб цей сертифікат вакцинації могли зчитувати також і в Гельсінкі, Амстердамі та на Майорці. Цим самим ми як Євросоюз також встановлюємо стандарти для міжнародних подорожей», – зауважив німецький міністр.

Вже зараз користувачі у Німеччині можуть завантажувати на свої мобільні телефони додаток CovPass. Також у найближчому майбутньому буде оновлено додаток Corona-Warnapp, в який також можна буде додати цифровий сертифікат вакцинації.

Цифровий сертифікат не буде заміною традиційному паперовому сертифікату вакцинації, який діє у Німеччині, а стане його доповненням. Подати запит на отримання цифрового сертифіката жителі Німеччини зможуть у центрах вакцинації чи у сімейних лікарів, де їм робили друге щеплення.

Крім того, центри вакцинації надсилатимуть цифрові ключі тим, хто вакцинувався. За допомогою ключів можна буде завантажити у мобільний додаток цифровий сертифікат.

Також його можна буде отримати в аптеках, надавши підтвердження отримання щеплень та документ, який засвідчує особу.

Станом на 10 червня, за даними Інституту імені Роберта Коха, у Німеччині повністю вакцинувалися від коронавірусу 19,9 мільйона осіб. 39,1 мільйона осіб отримали щонайменше одну дозу вакцини.

Як ми писали, Угорщина стала першою країною-членом Європейського Союзу, яка визнала українські свідоцтва про повну вакцинацію і відкриває кордони для українців з 11 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus