USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Швидка ходьба знижує ризик розвитку діабету ІІ типу. Дослідження

4 Грудня 2023 00:18
Швидка ходьба ефективніше знижує ризик виникнення діабету ІІ типу, ніж ходьба в повільному темпі.

Такого висновку дійшли науковці, які провели об’єднаний аналіз наявних досліджень. Його опублікували у British Journal of Sports Medicine, пише УП. Життя з посиланням на Guardian.

Учені вже давно знають, що ходьба часто пов’язана з ймовірністю виникнення діабету ІІ типу. Однак досі не було досліджень, що показали б, якою має бути швидкість ходьби, аби вона впливала на його зниження. Дослідники з Імперського коледжу Лондона, Університету медичних наук в Ірані та коледжу Нового університету Осло в Норвегії хотіли визначити оптимальну швидкість ходьби.

Так, вони встановили, що є люди, які мають менше шансів занедужати на діабет.

Команда вивчила 10 досліджень, опублікованих між 1999 і 2022 роками, що включали спостереження впродовж 3-11 років. Загалом опрацювали дані понад 508 тисяч дорослих пацієнтів з Великобританії, Японії та США.

Читати ще: Надмірне вживання солі призводить до ожиріння та раку, – ВООЗ

Згідно з висновками, у людей, які ходять із середньою швидкістю три-п’ять кілометрів на годину, ризик занедужати на діабет ІІ типу на 15% менший, ніж у них, хто обирає прогулянки зі швидкістю до трьох кілометрів на годину. Ті ж, хто проходить за годину близько шести кілометрів, знижують свій ризик на 39%, кажуть вчені.

При цьому результат не залежав від часу, витраченого на ходьбу.

«Хоча нинішні стратегії збільшення загального часу ходьби є корисними, також може бути доцільним заохочувати людей пришвидшувати її темп, щоб посилити користь для здоров’я», – кажуть дослідники.

Читати ще: До 2050 року на діабет страждатимуть понад 1,3 мільярда дорослих у світі. Дослідження

Вони також переконують, що швидкість ходьби є важливим показником загального здоров’я та ключовим показником функціональної здатності.

Більша швидкість ходьби впливає на зменшення ризику розвитку діабету, адже пов’язана з кращою кардіореспіраторною підготовленістю та м’язовою силою, а також сприяє схудненню та покращенню чутливості до інсуліну.

«Прогулянка – безплатна, проста і для більшості людей може бути інтегрована в звичну діяльність, як-от дорога на роботу, в магазин та відвідування друзів. Хоча для покращення здоров’я зазвичай рекомендують переходити до більшого темпу, важливо, щоб люди ходили з такою швидкістю, яка їм до снаги», – прокоментував результати дослідження Ніл Гібсон, старший консультант з фізичної активності Diabetes UK.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus