USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Шиба - Лицар, Яручик – Петрушка, Пиза – Червона шапочка

30 Грудня 2011 13:49
Новий рік – особливе свято. Це – не лише початок відліку нового часу, а й можливість переосмислити пережите у попередньому році та гарно налаштуватися на рік прийдешній. А ще, кажуть, як Новий рік зустрінеш – так його і проведеш.

Про новорічно-різдвяні спогади «ВН» розповіли депутати Луцької міської ради.

***
Депутат із фракції «Фронту змін» Олександр Плісецький пригадав, що на новорічних ранках в дитинстві був Зайчиком, Вовком і Дідом Морозом. «Найкращі враження були від ролі Діда Мороза, оскільки це було уже у старших класах. Відповідно, добре лишилося в памяті ну і Дід Мороз. До того ж, він – важлива фігура на кожному святкуванні, тому я отримував задоволення від своєї важливої ролі», - зізнався Плісецький.

Щодо новорічних подарунків, то Олександру Дід Мороз зазвичай, приносив іграшки та цукерки. «Але найбільше я любив солодкі подарунки і особливо мандарини, якими нас тоді батьки не балували. Мандарини й до цього часу у мене асоціюються з новорічними святами», - розповів Олександр Плісецький. Також депутат зізнався, що Діда Мороза не засікав ніколи і до певного віку щиро вірив, що він є.

***

Депутат із фракції «Батьківщина» Наталія Бунда як і більшість дівчаток, була сніжинкою. «Я з самого дитинства люблю білий колір, щось світле. А новорічними святами я завжди по-справжньому переймаюсь, тому біле і блискуче вбрання у моєму випадку характеризувало моє ставлення до того, що відбувається навколо», - пояснила вона.

Також Бунда зізналась, що, проводжаючи старий рік і зустрічаючи новий, любить загадувати бажання. «І я вірю, що вони збуваються. Так і виходить у результаті. Мабуть, допомагає оця віра», - розповіла Наталія Бунда.

До слова, для неї Новий рік – сімейне свято, яке завжди відзначає у родинному колі. Цей рік – не виняток.


***


Депутат Павло Данильчук зізнався, що не дуже любить Новий рік – йому більше імпонує Різдво. «Бо Різдво для мене з дитинства є основним родинним святом, тим більш релігійним: колядки, вертепи, вечеря в колі родини. Саме тоді в мене справді святковий настрій. А Новий рік – це просто зміна одного року іншим. І це – суто світське святкування», - роз’яснив Павло.

Також він розповів, що новорічні подарунки йому приносив Миколай. «Дід Мороз – це штучне, пережиток радянського минулого», - додав Данильчук. Він також пригадав, що, ходячи по селу вертепом, грав Ірода. Депутат зізнався: відчуття незабутні, адже ця роль – важлива у постановці вертепу.

***

Ще один «фронтовик» Олександр Пиза розповів, що на новорічних ранках був і пінгвіном, і мушкетером і навіть Червоною шапочкою. «У 10 класі я був Червоною шапочкою. Ми тоді усім колективом так глобально вбиралися. Настільки, що нас ніхто не впізнавав. Так ми прощалися зі школою», - зізнався депутат.

А під час служби в армії Пиза був Дідом Морозом на новорічних ранках: «Там ведучий дізнався, що я вмію танцювати, і поза сценарієм попросив мене станцювати».

Нині ж депутат катастрофічно не відчуває новорічного настрою. «Мабуть, не лише через погоду, а якось психологічно. Так живемо», - розмірковує Пиза. Також зізнався, що у новорічну ніч планує відвідати центральну ялинку в Луцьку.


***

Благодійник і депутат міськради із фракції «Свобода» Микола Яручик зізнався, що на новорічних ранках виконував роль «Кощія безсмертного» та Петрушки. «Костюм Петрушки мені шила мама», - пригадав Яручик.

Попри те, що він уже дорослий, все ще мріє про костюм ведмедя з передачі «Деревня дураков».

«Друзі обіцяли подарувати мені його на 27 років, але поки цього не зробили. То я, мабуть, сам собі куплю і буду носити», - зізнався депутат.

Яручик також розповів, що листів Діду Морозу не писав, бо був зайнятий писанням записок для дівчат. «А ще Дід Мороз мені їх не приносив (дівчат, - «ВН»), бо я був маленький», - сміючись, розповів Микола Яручик.

Серед дитячих мрій про новорічні подарунки у Яручика лише солодощі. «Бо у радянські часи цукерки роздавали згідно з ГОСТом», - пригадує депутат.


***


Заступник голови фракції «Батьківщина» Андрій Осіпов розповів, що у молодших класах вдягав костюм грузина. «Цей костюм належав сусідському хлопчику. Я бачив, що він його носив, тому спеціально чекав, коли він виросте і випросив, щоб його одягнути. Тоді мені було років 8 чи 9», - зізнався Осіпов.

Він розповів, що все його дитинство минуло у Сибіру, відтак звик до великої кількості снігу з жовтня і аж до квітня. Прогноз погоди на цьогорічне святкування його гнітить.

«Я щоразу розчаровуюсь, коли у нас немає снігу на Новий рік. Одного разу, до речі, я відзначав це свято у Єгипті. Після того зарікся, що більше такого не робитиму. У них там плюс 25, ми ходимо в шортах, купаємось, а єгиптяни мерзнуть. Що за Новий рік?» - нарікає депутат.

***

Екс-мер, а нині депутат міськради Богдан Шиба зізнався, що на новорічних ранках був лицарем. Костюм, за словами політика, складався із обладунків, меча та інших лицарських атрибутів. «Я ще маленьким начитався про англійського короля Річарда Левове Серце. А ще історичних європейських казок – вони мене й стимулювали до такого образу», - пригадав Шиба.

Також колишній міський голова зізнався, що перестав вірити у Діда Мороза у років п’ять. «Тоді бабця мені сказала, що треба вірити в Бога і, відповідно, у Миколая. А Дід Мороз – це перевдягнений тато», - розповів Богдан Шиба.

Проте додає, що глибокого розчарування від такої новини він не відчув.


***


Депутат міської ради Микола Дендіберін розповів, що з чотирьох років одягав костюм «Мишки косолапого». «І потім не зраджував цьому образу», - зізнався обранець громади.

Дендіберін пригадав, що на усіх новорічних ранках озвучував славнозвісний вірш про свого героя.

«Мишка косолапый по лесу идет, шишки собирает и в карман кладет. Вдруг упала шишка мишке прямо в лоб, разозлился мишка и ногою топ! Больше я не буду шишки собирать, лучше я в берлоге буду сладко спать», - зацитував відомі рядки Дендіберін.

До слова, цього року збирається відзначати Новий рік у родинному колі.

***

Біло-сердечний депутат Луцької міськради Василь Гриб розповів, що у часи його дитинства Новий рік взагалі не відзначали. «Ми завжди готувалися до релігійних свят – Миколая, Василя, Різдво. Тоді й щедрувати ходили, колядувати», - пригадав Гриб.

Також депутат зізнався, що костюмів тоді особливо ніхто не вдягав, проте під час різдвяних свят таки переодягалися – приміром, у циганів.

Працюючи у театрі, Гриб виконував роль Святого Миколая на шкільних святах. Нині ж його нащадки одягають різні сучасні костюми до Нового року.


Підготувала Анастасія ПЕРЕДРІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
??? Показати IP 30 Грудня 2011 16:28
а де ділися клоуни?
Кела до ??? Показати IP 30 Грудня 2011 20:25
Вони усі під великим новорічним Ковпаком.
дідо Показати IP 30 Грудня 2011 17:51
Пиза- грубіян, який хамив працівникам Приватбанку.
inna Показати IP 30 Грудня 2011 23:57
хороший і цікавий матеріал. Подобаються такі "людяні" матеріали на ВН. молодці!
Катя Показати IP 31 Грудня 2011 09:42
Матеріал недопрацьований , на відміну від інших репортажів. До чого ці ілюстраціі біля фото ? Мені не цікаво.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus