USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Шибу хвилюють замахи на державний прапор, а Бубенщикова – «п’ята точка» Клімчука. ФОТО

23 Серпня 2010 12:41
Урочистим підняттям державного синьо-жовтого прапора та офіційного стяга міста Луцька 23 серпня під стінами Луцької міськради вшанували День прапора.

На офіційну церемонію підняття стягів прийшла здебільшого місцева інтелігенція – держслужбовці, політики, ветерани війни, вояки братства ОУН-УПА, громадські діячі та представники волинського козацтва.

До присутніх з вітальним словом звернувся міський голова Луцька Богдан Шиба. Посадовець привітав городян зі святом, наголосивши, що усі свідомі лучани повинні допомагати «зупиняти замахи на найвищі символи української незалежної держави – прапор, герб, гімн і Конституцію».

Шиба нагадав, що саме над приміщенням Луцької міської ради у 1990 році вперше серед усіх волинських органів влади замайорів національний прапор.

Мер Луцька також виловив переконання, що момент підняття прапора кожен лучанин вважає «святом своєї душі», хоча пересічних міщан на церемонії було не надто багато.

«Особливе місце посеред символів нашої країни займає символіка територіальних громад. Без міцних громад, без міцного самоврядного управління громад не відбудеться громада як справжня і сильна. Тому ми поважаємо і символи нашого міста – червона, золота і срібна барви, що поєдналися на прапорі і гербі міста Луцька», – висловився посадовець.

Тривалу промову виголосив і громадсько-політичний діяч, кандидат філософських наук Василь Бубенщиков, який не цурався різких слів. «Нормальними пацанами» з «біло-голубої гвардії» він назвав нинішню владу.

«Оця біло-голуба гвардія хоче замінити мову на язик, забуваючи, що язик є не тільки у людини, а ще й у кобили та корови», – заявив він.

Ложка догтю у виступі Бубенщикова дісталась і волинському губернатору Борису Клімчуку.

«Яких би ми не мали минулих голів обласної адміністрації, але вони все таки у Великодню ніч їздили по церквах і православних, і, вибачте, кривославних, й вітали всіх з Великоднем. Цього року чи то в Бориса Петровича п’ята точка заважка чи, може, вона приклеїлася до стільця, але не було його, не вітав він особисто з Великоднем. А це досить показово», - виголосив він.

Привітав лучан зі святом і перший голова Народного руху України на Волині Михайло Тиський, який згадав, як важко велась боротьба за незалежність.

На завершення представники Козацького братства Волині подарували луцькому меру хоругву, прототип якої використовувався луцькими полками під час Грюнвальдської битви.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Джек Показати IP 23 Серпня 2010 13:45
до шанованого пана Бубещикова, переконаний що це особиста справа кожного ходити до храму, а стосовно попередників то вважаю що це показуха, в храм можна сходити і без телекамер.
Tom Показати IP 23 Серпня 2010 14:51
Джек - 100%!!! Як-би вони ще по своїм міркуванням ходили, так вони свої прес-служби тягають, щоб потім телебаченню замалюватись. Це Романюк та Бондар полюбляли!
Реаліст Показати IP 23 Серпня 2010 15:52
Грицюк ліг під Клімчука. Залишився один Шиба. Ми можемо до нього по-різному відноситися, але він сьогодні останній оплот демократії
100% до Реаліст Показати IP 23 Серпня 2010 22:04
100%
теж реаліст до Реаліст Показати IP 24 Серпня 2010 00:05
це вам сам Шиба сказав?
Лучан Показати IP 23 Серпня 2010 17:53
Заберіть фото отого бика з саморобними орденами, зробленими в кузні у селі Вулька Щетинська. Завезіть його кудись на каменоломню, нехай довбає камінь (1,5 м.куб. за зміну). Не надовбає - збільшіть норму вдвічі. Може схудне.
реалісту Показати IP 23 Серпня 2010 20:37
Шиба оплот? поржав і з чого такі висновки щодо Грицюка? працюєте на Шибу?
Лучано Показати IP 23 Серпня 2010 23:37
Цирк уїхав, клоуни зостались. І головний клоун - це дійсно оплот. А може - о плут! Чи просто плут, о?
Ківерчано Показати IP 24 Серпня 2010 14:19
Якщо вибирати між Шибою та Грицюком, то я вибираю Бондаря.
Утсілаер Показати IP 24 Серпня 2010 19:17
Богдан Павлович Шиба не тілько оплот громади а й ще вартовий громади,голва громади, захисник громади.
Маринка Показати IP 26 Серпня 2010 22:12
Особливо мені сподобалась колона автомобілів нової служби таксі у місті Луцьку під назвою Максим-таксі, які урочисто під музику українського гімну провезли прапори.....дуже гарно, МОЛОДЦІ! бажаю ВАМ процвітати та не зупинятись на початому)))) Видовище було просто СУПЕР! так тримати)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus