USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сільська школа Турійського району отримала сучасне музичне обладнання завдяки Фонду Ігоря Палиці

18 Жовтня 2017 18:42
Новеньку музичну апаратуру, зокрема мікшерний пульт, підсилювач, мікрофони, акустичну систему та комплект комунікації, отримала у своє розпорядження загальноосвітня школа І–ІІ ступенів села Мокрець, що в Турійському районі. Усе завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та партії УКРОП.

Загалом на умовах співфінансування Фонд виділив на придбання апаратури 13 223 гривні. В цілому музичне обладнання обійшлося у 24 551 гривню. Варто відзначити, що технікою користуватимуться не тільки в приміщенні школи, а й у місцевому клубі, адже більшість учнів активно долучається до діяльності місцевих колективів художньої самодіяльності.
До складу Мокрецької сільської ради входять чотири навколишніх села. Окрім села Мокрець, це Блаженик, Туропин та Турія, де проживають 1 486 осіб, із яких – 76 школярів і 59 дошкільнят.

Як підкреслив директор мокрецької школи Володимир Квашук, навчальний заклад потребував музичної апаратури для проведення масових заходів, організації дозвілля молоді та осучаснення уроків.

«Учні школи – активні учасники художньої самодіяльності, неодноразові переможці районних оглядів художньої самодіяльності «Срібні дзвіночки» (у 2013–2015 роках), артисти на сцені в місцевому клубі, активні на уроках музики. В позаурочний час вони займаються у гуртку «Водограй», зачаровують родинним співом, виступають на батьківських зборах, показують свої таланти на окружних предметних семінарах. Працівники школи – також активні учасники художньої самодіяльності. При школі діє вокальна група «Перевесло». Концерти та виховні заходи, які проводять учнівський та педагогічний колективи школи, відвідує чимала кількість жителів сіл Мокрець і Блаженик.

Але, щоб на повну та якісно реалізувати свої задуми, плани й показати таланти, школі не вистачало сучасного музичного обладнання, яке забезпечувало би належне проведення шкільних вечорів, дискотек, концертів, музичних конкурсів», – розповів Володимир Квашук.
Також він акцентував, що тепер у школі стане можливим проведення більшої кількості різноманітних заходів.

«Це була спільна мрія усього педагогічного колективу (загалом у школі працюють 20 вчителів, – ред.) – мати сучасну потужну апаратуру, адже без неї всі концерти змазувалися. Наприклад, коли дітки розказували вірші на лінійці, їх майже не було чути», – пригадав директор школи. І поділився, що на майбутнє має грандіозні плани, зокрема щодо облаштування на території навчального закладу дитячого містечка та забезпечення класів інтерактивними дошками.
Розвитку загальноосвітніх шкіл, як зазначила представник Турійської районної політичної партії УКРОП Олена Мазурак, необхідно максимально сприяти, адже в навчальних закладах діти не тільки здобувають освіту, а й формують власний світогляд.
Учні мокрецької школи, аби продемонструвати техніку в дії та заразом подякувати Фонду та УКРОПу за підтримку, підготували концерт, приурочений до Дня захисника України.
Голова Турійської районної парторганізації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Сергій Власюк зазначив, що його неабияк вразили таланти учнів. Окрім того, він передав вітання від засновника Фонду, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та керівника Волинської обласної регіональної парторганізації УКРОП Вячеслава Рубльова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus