USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині сільські депутати хочуть скласти повноваження через е-декларації

14 Березня 2017 12:44
Депутати сільських та селищних рад готові скласти повноваження через неможливість заповнити електронні декларації. Про це заявляє депутат Волинської обласної ради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Олександр Омельчук. До нього звернулися 20 із 25 сільрад Ківерцівського району із проханням зробити усе можливе, аби декларувати доходи дозволили все ж на папері, а не через мережу інтернет, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 15 березня 2016 року Верховна Рада України ухвалила Закон, яким запровадила систему подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. З 1 січня 2017 року заповнювати е-декларацію змушені депутати сільських і селищних рад.

Олександр Омельчук переконаний, що законодавці не вивчили можливості реалізації написаного ними закону, адже зовсім не знають реалій життя мешканців українських сіл.

«Людям потрібно взяти електронні ключі і для цього разів з чотири поїхати до обласного центру, щоб їх виготовити. Тільки на дорогу, залежно від віддаленості населеного пункту, людина витрачає від 400 і більше гривень. Більше того, в сільських населених пунктах не всі мають доступ до інтернет-мережі і необхідну комп'ютерну техніку. Тому заповнити е-декларацію для них є просто нереальним завданням, – каже депутат. – Якщо в Києві думають, що всі сільські депутати - олігархи, то вони помиляються».

Депутат Олександр Омельчук пропонує відтермінувати норму Закону, якою передбачено е-декларування для депутатів сільських та селищних рад на 5 років та передбачити подання ними декларацій про доходи в паперовому форматі. Із цією ініціативою він звернувся до народного депутата України від УКРОПу Ірини Констанкевич та попросив підняти проблему на засіданні парламенту.

На депутатське звернення Ірини Констанкевич від голови Верховної Ради Андрія Парубія надійшла відповідь, що ним було дане доручення Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції та Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо відміни електронних декларацій для сільських та селищних депутатів. Остаточну відповідь очільник парламенту обіцяє дати впродовж місяця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
64 Показати IP 14 Березня 2017 13:02
не робіть з цього клунаду......
вася Показати IP 14 Березня 2017 13:05
бояться показати свою власність ?
Я думаю Показати IP 14 Березня 2017 13:51
Та складіть повноваження!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Оберуть інших, які зроблять е-декларації
12 Показати IP 14 Березня 2017 15:29
Згідно законодавства: чи складай, чи не складай повноваження, а декларацію подати треба...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus