USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Сім волинських проектів щодо захисту довкілля отримають фінансування від ЄС

19 Квітня 2024 21:58
Сім волинських проєктів у сфері «Довкілля» отримають фінансування від Європейського Союзу на загальну суму 7,5 млн євро.

Про це повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

17-19 квітня у Кросно в Польщі відбулося засідання Моніторингового комітету Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027. На заході працювали представники національних і регіональних органів влади України та Республіки Польща, а також Європейської Комісії.

Ключова тема – відбір проєктів за тематичною ціллю «Довкілля», які відповідають показникам ефективності та результативності, а також матимуть найпомітніший вплив на територію реалізації програми.

Захищала проекти та представляла Волинь начальниця відділу міжнародної технічної допомоги управління зовнішніх зносин та міжнародної технічної допомоги департаменту економічного розвитку зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів ОДА Олена Бегаль.

Читати ще: Волинська громада візьме участь у національному проєкті з підтримки сімейного патронату

Загалом комітет Програми прийняв рішення про надання гранту для 44 проєктів зі 132 поданих заявок. Серед відібраних – сім волинських:

1. «Спільні дії для покращення співпраці у запобіганні стихійним лихам та кліматичним загрозам на транскордонній території Польщі та України» (1 державний пожежно-рятувальний загін Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області та виконавчий комітет Ківерцівської міської ради у співпраці з Ґміною Клюково Підляського воєводства та Ґміною Червін Мазовецького воєводства).

2. «Спільні дії в Остроленсько-Седлецькому субрегіоні та Волинській області з підготовки рятувальних служб до боротьби з пожежами, стихійними лихами та іншими загрозами, пов’язаними зі зміною клімату» (Головне управління ДСНС України у Волинській області у співпраці з містом Седльце Мазовецького воєводства, міською комендатурою Державної пожежної охорони в Седльце та Ґміною Збучин Мазовецького воєводства).

3. «Спільне просування та реалізація заходів, пов’язаних зі стійкістю до змін клімату – стихійних лих та пожеж» (Головне управління ДСНС України у Волинській області у співпраці з Воєводським управлінням державної пожежної служби в Любліні).

4. «Співпраця на користь клімату – розвиток зеленої інфраструктури в Ленчні та Ковелі» (Виконавчий комітет Ковельської міської ради у співпраці з Ґміною Ленчна Люблінського воєводства).

5. «Дике життя у великому місті: захист і промоція дикої природи й біорізноманіття в Луцьку та Жешуві» (Виконавчий комітет Луцької міської ради у співпраці з муніципалітетом міста Жешув Підкарпатського воєводства).

6. «Безпечна каналізація задля здорового довкілля: транскордонні рішення Луцька та Білостока» (Луцькводоканал у співпраці з Білостоцьким водоканалом Підляського воєводства).

7. ⁠Підвищення безпеки на транскордонній території в сфері рятування (Головне Управління ДСНС України у Волинській області спільно з містом Августів Підляського воєводства).

До слова, Волинь посіла друге місце серед областей України за кількістю відібраних проєктів із загальним бюджетом у понад 7,5 млн євро.

Зауважимо, наша область також отримає фінансування від ЄС у рамках Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 для проєктів за пріоритетним напрямком «Здоров’я».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ася Показати IP 19 Квітня 2024 22:11
Прект один . НЕ СР*ТИ.! ! ! І буде чисто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus