USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сісти за репост: волинянина судять за антиукраїнські «лайки» в «Однокласниках»

11 Липня 2018 15:02
Волинянина, який нині проживає в Криму, судять у Луцьку за репости у соціальній мережі «Однокласники».

Так, Луцький міськрайонний суд Волинської області 9 липня мав розглянути справу за посягання на територіальну недоторканість України. Проте засідання перенесли на 7 вересня у зв’язку з тим, що прокурор і захисник не з’явилися у залу суду, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

У лютому та жовтні 2017 року обвинувачений зробив репости у соцмережі «Однокласники» контенту антиукраїнського змісту.

З його слів, він лікувався у Криму, поїхав на материкову частину України для того, щоб отримати пенсію, де його й затримали працівники Служби безпеки України.

«Спеціально сюди приїхав, так міг би залишитися там іще лікуватися, тому що Крим - це українська територія, як я розумію, тут нічого такого немає, що я там перебуваю. А тепер виявляється, що 7 вересня знову засідання. Тепер я маю їхати знову в Крим і чекати засідання, а прокурор і адвокат таку справу велику просто проігнорували, щоб не витрачати свій час, а мене ганяють туди-сюди», - скаржиться чоловік.

Зазначимо, російська соцмережа «Однокласники» – заборонена, а в Україні триває війна і пропаганда будь-яких антидержавницьких ідей є недоречною і може розцінюватися за посягання на цілісність і безпеку України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 11 Липня 2018 17:37
Лайки то одне, а репост, то дещо інше. Журналісти, навчіться писати статті, і не вводити дурними заголовками в оману ...
123 Показати IP 11 Липня 2018 17:49
Ще б СБУ пояснило, що не є контентом антиукраїнського змісту, бо вже конкретно незрозуміло. І дуже хотілося знати, що ж означає Ст.34 Конституцію України: "Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань". Ще це за свобода, якщо її загнали у вузьки рамки цензури і кримінальної відповідальності за те, що неподобається владі? Як СБУ дозволяє критикувати владу? Може, нарешті, нам викладуть списочок, інструкцію: про можна писати і як можна писати. Тобто проведуть такі своєрідні мастер-класи свободи слова по-українські. Ні, я не знаю, може даний товариш і злочинець, просто якось воне не вперше читаєш такі новини про дописи у соцмережіаж і якось воно незрозуміло...
до 123 Показати IP 12 Липня 2018 14:06
Коротко та влучно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus