USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Сітка» з купівлі голосів може охоплювати до шести мільйонів осіб, – Аваков

23 Лютого 2019 21:09
Незаконна схема агітації на українських виборах – так звана «сітка», яка фактично є купівлею голосів виборців – може складатися майже з 200 тисяч агітаторів та охоплювати від 700 тисяч до шести мільйонів виборців.

Про це в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня» розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє DW.

«За 500-1000 гривень «поштучно» вибудовується «сітка» з мотивованих людей, які ходять і «агітують». Цільову аудиторію виділяють з тих, хто лояльно висловився про кандидата в момент первинного опитування, і отриману таким чином «сітку» «запліднюють» бюджетним ресурсом», – зазначив він. За його словами, обсяг ресурсів під таку схему оцінюється в 1,5 мільярда гривень, причому справа не стільки в самій сумі, скільки в походженні цих коштів. Як стверджує міністр, «в подібній схемі кошти залучаються з держбюджету».

Він зауважив, що «сітка» агітаторів складається з близько 200 тисяч людей, за їхню роботу призначається винагорода за схемою: 500 гривень – зараз, 500 гривень – потім, і 1000 гривень – премія, якщо кандидат виграє.

Глава МВС України запевнив, що співробітники правоохоронних органів мають намір боротися з такими схемами та публічно розповідати про них. Втім, за його словами, «як тільки починаєш говорити – потрапляєш під обстріл з усіх стволів адміністрації президента». «Їхні методи боротьби – зустрічна дискредитація поліції, компрометація будь-яких заяв міністра і так далі. Це неприпустимо – це не політична конкуренція, це злочинна дурість групки функціонерів штабу, яка може привести до проблем для всієї країни», – зазначив він.

Аваков також повідомив, що в кримінальних провадженнях щодо порушення виборчого законодавства також фігурує заступник глави парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Сергій Березенко. «Його називають організатором схем. Він – народний депутат, і щодо нього слідчих дій проводити не можна», – зазначив Аваков.

Березенко своєю чергою відкинув ці звинувачення та звинуватив Авакова в заангажованості. «В основі цього випаду лежить політична заангажованість керівника МВС, який прагне поставити ввірені йому правоохоронні органи на службу одній з кандидатів на президентських виборах. Що провокує його на неправомірне втручання силовиків у виборчий процес під прикриттям гасел про чесні вибори», – написав він на своїй сторінці у Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 23 Лютого 2019 21:21
Ми вже 27 років назад як продались, а зараз так підживлюють!!!
Павло Показати IP 23 Лютого 2019 23:36
Розбирається в нюансах Аваков - видно, що з партії Яценюка!
Депутат Показати IP 23 Лютого 2019 23:42
Аваков бреше у нас найчесніші вибори в Україні
Виборець Показати IP 24 Лютого 2019 08:33
Як можна купити виборця,коли ти наодинці заходиш в "кабінку" і свідомо робиш свій вибір.
пенсіонери Показати IP 25 Лютого 2019 14:45
В 2014 я мав пенсію в 300$ (по перерахунку гр. в долари) а при ганебному крадію пенсій оСУЧЯСНИКУ-порошенку моя пенсія стала обкрадена на 220$ і стала 80$!!! Ганебний крадій пенсій 5 років грабує пенсії в пенсіонерів, а тепер перед виборами "придобрятися" крадій почав тільки до пенсіонерів з мінімалкою роздає по 2450гр. одноразові замасковані підкупи лохів-пенсіонерів...а іншим пенсіонерам котрі працею в шкідливих умовах втратами здоровя заробили трохи більшу пенсію недає ніякої компенсації бандит порошенко і займається зрівнялівкою мінімальних пенсій з нешкідливими умовами праці з з трошки більшими пенсіями з шкідливими умовами праці і тепер у нас однакова буде пенсія....тільки хто буде при таких розкладах піде працювати зварниками, ливарниками,хіміками на виробництвах??? ТІЛЬКИ ЛОХИ БУДУТЬ ГОЛОСУВАТИ ВДРУГЕ ЗА ГАНЕБНОГО КРАДІЯ ПЕНСІЙ пЕТЬКА пОРОШЕНКА якого пора посадити довічно за злочини на нари!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus