USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сів за кермо, будучи позбавленим прав за п’яне водіння: волинянин отримав умовне покарання за невиконання судового рішення

10 Лютого 2024 19:44
Волинянин, якого раніше позбавили водійського посвідчення за керування у стані алкогольного сп’яніння, сів за кермо та отримав рік умовного покарання за невиконання рішення суду.

Відповідний вирок ухвалив Горохівський районний суд.

Як ідеться у матеріалах справи, судовою постановою від 13 грудня 2021 року волинянина Дмитра Б. визнали винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Його оштрафували на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Однак 15 вересня 2022 року, не виконуючи постанову Горохівського районного суду, він керував скутером Honda Dіo на вулиці Центральній в селі Старостав Луцького району, де його зупинили працівники поліції за вчинення адміністративного правопорушення.

Читати ще: У Луцьку вдруге за рік спіймали п’яного водія BMW без прав: його оштрафували на 41 тис. грн

Також постановою Горохівського суду від 16 лютого 2023 року Дмитра Б. позбавили права керування всіма видами транспортних засобів на три роки. Проте чоловіка це знову не зупинило. 22 квітня він рухався на Volkswagen Jetta вулицею Князя Володимира у Горохові.

Дії волинянина кваліфікували за ч. 1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

Дмитро Б. народився у селі Скригове Горохівського району, одружений, має на утриманні трьох дітей та працює різноробочим в ТзОВ «Еталон».

Чоловік визнав свою вину під час розгляду справи. Дмитро Б. підтвердив, що неодноразово керував транспортним засобом, будучи позбавленим права керування.

У підсумку суд, врахувавши обставини, призначив Дмитру Б. покарання у вигляді одного року позбавлення волі, яке замінив на іспитовий строк.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus