USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Скандал із Facebook: акціонери вперше вимагають відставки Цукерберга

5 Квітня 2018 07:00
Фінансовий контролер Нью-Йорка Скотт Стрінгер вважає, що Марк Цукерберг повинен піти з поста виконавчого директора Facebook, щоб повернути довіру громадськості.

Про це інформує Facenews з посилання на Financial Times.

Стрінгер заявив, що Facebook потрібен новий глава ради директорів і три незалежні директори, які розбираються в захист персональних даних.

Зараз соціальна мережа знаходиться в дуже важкому становищі, оскільки її рекламну модель розкритикував глава Apple Тім Кук, а Ілон Маск видалив з Facebook сторінки Tesla і SpaceX.

Крім того, як заявив головний технічний директор соцмережі Майк Шропфер, скандал навколо витоку даних зачепив щонайменше 87 мільйонів користувачів соцмережі, раніше говорили про 50 мільйонів.

У Facebook повідомили, що більшість користувачів, чиї дані могла зібрати Cambridge Analytica, знаходяться в США. Компанія також заявила, що в майбутньому дозволить користувачам соцмережі дізнатися, чи отримала Сambridge Analytica доступ до їх персональних даних.

Раніше повідомлялося, що Cambridge Analytica звинуватили у використанні даних понад 50 мільйонів користувачів Facebook без їхнього відома. Зокрема, ці дані було використано під час виборчої кампанії Дональда Трампа.

Також вивчається, чи не причетна Cambridge Analytica до кампанії за вихід Великобританії зі складу Європейського Союзу.

11 квітня засновник і генеральний директор найбільшої соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг виступить зі свідченнями щодо витоку даних і скандалу з Cambridge Analytica перед комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників Конгресу США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus