USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Цукерберг вважає «невідворотним» жорсткіше регулювання соцмереж

12 Квітня 2018 09:13
Керівник інтернет-компанії Facebook Марк Цукерберг визнав «невідворотним» жорсткіше законодавче регулювання соцмереж у майбутньому.

Таку заяву він зробив у середу, 11 квітня, під час другого дня слухань у комітеті з питань торгівлі Конгресу США у справі витоку даних користувачів Facebook, передає Deutsche Welle.

За словами Цукерберга, «певне» регулювання цієї сфери на законодавчому рівні необхідне з огляду на глобальне значення інтернету. Утім, застеріг Цукерберг, у питанні запровадження такого регулювання варто бути «вкрай обережним».

Цукерберг запевнив, що захист даних користувачів є найнагальнішим на сьогодні завданням, та похвалив європейців за нові норми захисту даних ЄС, які мають набути чинності 25 травня. Він зазначив, що й сам став жертвою витоку особистих даних.

Відповідаючи на запитання щодо зберігання даних, Цукерберг запевнив членів Конгресу США, що його компанія не зберігає дані у Росії. За його словами, це обмежує можливості доступу росіян до даних користувачів соцмережі.

Нагадаємо, слухання в Конгресі США проводяться на тлі скандалу через витік даних користувачів соцмережі Facebook. Скандал навколо Facebook спалахнув 16 березня. Причина - потрапляння особистих даних мільйонів користувачів у розпорядження компанії Cambridge Analytica. 4 квітня компанія Facebook визнала, що Cambridge Analytica несанкціоновано отримала особисті дані 87 мільйонів Facebook-користувачів.

Британська компанія Cambridge Analytica спеціалізується на аналізі даних і допомагала штабу Дональда Трампа під час передвиборної кампанії. У 2016 році вона зібрала дані профілів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору і обробки даних було створення програмного забезпечення для передбачення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus