USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Скандал на «Оскарі»: з міжнародної телеверсії вирізали нагородження українського фільму

11 Березня 2024 21:51
Організатори кінопремії «Оскар» вирізали зі скороченої міжнародної телеверсії Церемонії вручення нагород номінацію, в якій переміг український фільм «20 днів у Маріуполі».

Як повідомляє Суспільне мовлення, яке є транслятором церемонії в Україні, вони отримали від організаторів матеріали, в яких немає нагородження творців документального фільму.

Команда Суспільного висловила обурення цим рішенням та вирішили транслювати повну версію церемонії.

Читати ще: У Лос-Анджелесі оголосили переможців кінопремії «Оскар»

Водночас виконавчий продюсер телеканалу «Суспільне Культура» Лук’ян Галкін зазначив, що минулого року, коли в номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм» перемогла стрічка про російського опозиціонера Олексія Навального, момент нагородження та промову його дружини не вирізали зі скороченої версії.

У ніч з 10 на 11 березня в голлівудському театрі Долбі в Лос-Анджелесі відбулася головна кінопремія – Оскар 2024. Результати для багатьох були передбачуваними, проте цьогоріч на нагородженні відбулася по-справжньому історична подія – першу статуетку за всю історію премії отримала українська стрічка.

«20 днів у Маріуполі» українських журналістів Мстислава Чернова, Євгена Малолєтки та Василіси Степанової став «Найкращим документальним фільмом» на думку Американської академії кіномистецтва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 12 Березня 2024 01:46
зголосіться, кого ще не корумпував кремлівський дід..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus