USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Скандал у волинській журналістиці. Через цензуру

10 Липня 2014 16:44
Власкора «Волині-нової» Ярослава Гаврилюка звільняють. Редакція каже, що скорочує штат. А сам журналіст переконує, що його звільняють через цензуру, якій той не піддавався.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Волинської обласної ради сьогодні, 10 липня.

Журналіст Ярослав Гаврилюк з Ковеля вже 17 років працює власкором у газеті «Волинь-нова». Та нещодавно його вирішили звільнити. Сам він стверджує, що все це відбувається через те, що його матеріали піддавали цензурі. Переконує, неодноразово писав матеріали з критикою на міську владу Ковеля, і, зокрема, ковельського міського голову Олега Кіндера. Та вже чимало його матеріалів газета відмовляється друкувати. А нещодавно йому вручили попередження, що у штаті скорочують посаду власкора, тож, його мають звільнити. Про це він писав на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Журналіст припускає, що такі речі – прояви цензури. А тим часом йому виписували догани, позбавляли доплат, які виплачувалися усім працівникам газети. Спершу, каже, намагався вирішити всі питання в редакції. Та там не вдалося досягти порозуміння. Тож конфлікт вийшов нагору і розбиратися, чи була цензура в газеті доводиться депутатам обласної ради.

На засідання комісії запрошували й редактора газети «Волині-нової» Олександра Згоранця. Та той не прийшов, у приймальні сказали, що редактор готує номер до випуску. Тож, позицію редакції почути не вдалося.

До слова, один з членів комісії - Валентина Блінова - теж працює в редакції «Волині-нової». Вона запропонувала проект рішення: дотримуватися редактору трудового законодавства, а всі спори сторонам вирішувати в судовому порядку.

Зауважимо, Ярослав Гаврилюк переконував у своїй заяві, що його колега Валентина Блінова, як однопартієць Олега Кіндера, теж була причетна до цензури в газеті та відмови друкувати його матеріали. Однак сама вона заперечує, що мала стосунок до вердиктів, які виголошувала редколегія.

Волинські депутати вирішили почути все ж думку редактора газети Олександра Згоранця. Щоправда, наступне засідання комісії відбудеться уже аж у вересні.

Нагадаємо, вчора, 9 липня, в Ковелі відбулася акція протесту проти такої редакційної політики газети. Ковельчани прийшли до адміністрації міста, тримаючи в руках плакати з промовистими написами: «Хто зупинить беззаконня чиновників?», «Пане Пустовіт, Батьківщина - в небезпеці», «Ні утискам преси. Захистимо Ярослава Гаврилюка», «Кіндер, досить нам сюрпризів!».

Учасники громадського зібрання прийняли резолюцію «Повернемо Ковелю «власкора» «Волинь-нова»! Захистимо Ярослава Гаврилюка», яку планують озвучити на сесії Волинської обласної ради, що відбудеться вже цієї п’ятниці. Під документом підписалося кілька сотень містян.

На громадському зібранні також погодили, що у тому випадку, якщо обласна рада, яка є співзасновником газети «Волинь-нова», ніяк не відреагує на думку громадськості Ковеля та району, учасники зібрання поїдуть пікетувати редакцію газети та звернуться за допомогою до керівництва області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 60
НОНА Показати IP 10 Липня 2014 17:38
Гаврилюк звичайний популіст і конюнктурщик, а претендує на політичного діяча. Завжди шукає жарені факти, а потім перекручуючи факти пише свої статті.
Колян Показати IP 10 Липня 2014 17:42
Зажрався згоранець! Треба його повернути на грішну землю.. багато хто скаржаться на його особисті якості та професійну діяльність..
ЗМІ Показати IP 10 Липня 2014 18:29
"...багато хто скаржаться на його особисті якості та професійну діяльність..". Описка, панове! Немає цих якостей і професійної діяльності, тому що відсутній професіоналізм. Коли в колективі (тим паче - в творчому), з’являється такий "професіонал" або інше незамінне чудо, яке відчуло себе в пір’ї, поняття професіоналізму стає, як намилений вуж. Бунтівний самовпевнений редактор і шукач бурі знайшов її і вірить в свою правоту не менше, ніж отрок Варфоломій в Царство Небесне. Просто немає кому зупинити: немає газети, немає колективу, немає журналістської організації, немає в області влади. В реквіємі про морально збанкрутілу газетку і збанкрутілих людей - слова збанкрутілих бютівців, а виконання - Згоранця. Коли немає явних досягнень в «професійній» діяльності, імітується бурхлива діяльність і інших сферах. Тоді починається придушення ініціатив, кадрові танці Святого Віта в колективі. Усе – наяву, як по замовленню. Найбільшою нікчемою і убогою людиною тут виглядає Кіндер, хоч як ніби він і за кулісами. Але куліси світяться…
Прохожий до ЗМІ Показати IP 10 Липня 2014 18:55
З такими темпами скоро Кіндер буде виним в тому що риба неможе говорити.
колишній читач газ Показати IP 10 Липня 2014 18:47
Лісову треба викинути на смітник. Оце було б правильним рішенням. Порожнє місце - що вона є, що її немає. А Гаврилюк - єдиний журналіст, який залишився в газеті.
Прохожому Показати IP 10 Липня 2014 18:58
Не влучно і банально, але про мерські "таланти" Кіндера незабаром і риба заговорить.
продажному Показати IP 10 Липня 2014 19:05
і ти ще про цензуру говориш???самому треба вчитись об"єктивності,продажний писако!Ніхто більш не платить і ти вже розрепетувався на весь світ?Фініта ля комедія!
Колега Показати IP 10 Липня 2014 19:11
Подивіться на цю газету, яка на 2/3 заповнена рекламою (політичною і про продаж лошат та корів), величезні нічим не виправдані заголовки і фото, нудні матеріали. Плюс витинанки і сюсюкання на теми нещасливої любові, розповіді про квіти і клумби. Це вже не тінь, а лише попіл з тієї "Волині" ("Радянської Волині"), яку колись творив Полікарп Шафета і його талановитий колектив. Обов'язково прийду на пікетування цього жовтого бульварного видання і його бездарного редактора. Не дозволимо знущатися над талановитим журналістом Ярославом Гаврилюком, який сміливо викривав волинську мафію. Окреме слово заслуговують і ті, що нав'язують це видання передплатникам, знущаючись над листоношами.
Гаврилюку Показати IP 10 Липня 2014 19:16
може досить самого себе вихваляти?всі тебе розкусили ,не пінься
луцький Показати IP 10 Липня 2014 19:30
багато ж вам журналіст сала за шкуру залив, як ви його паплюжите.
Волинянин Показати IP 10 Липня 2014 19:56
Блінова прямо причетна до цього всього, що вона там пропонує, де вона, там скандал! Гнати її треба з редакції! Ось така демократія і права людини!!!
гірник Показати IP 10 Липня 2014 20:02
коментар було видалено
мясник Показати IP 10 Липня 2014 20:25
коментар було видалено
Володимир Показати IP 10 Липня 2014 20:40
Єдиний Гаврилюк заслуговує на повагу, решта журналістів на чолі з редактором відстоюють лише власну "свободу слова"
згідно тексту Показати IP 10 Липня 2014 21:57
Яловий орган ця комісія! Яким чином вона може повпливати на махрову цензуру в газеті, коли її засідання Згоранець показово ігнорує. Який номер газети готував Згоранець? На момент засідання комісії номер був віддрукований, розісланий розповсюджувачам і продавався в мережі. То що, Згоранець показав недолугим обласним депутатам, її керівнику - заступнику губернатора Роману Карпюку справжнє місце? Балаболи вони! Коли мовчки проковтнули публічну неповагу до найвищого представницького органу краю, то ці "представники народу" захистять представника народу - журналіста? Не смішіть мої капці! Верхом безвідповідальності є пропозиція Блінової змусити Згоранця виконувати закон, а комісії - за це проголосувати. Що чекати від її більшості, яка є бютівською. Чи ворон воронові виклює око? А Гаврилюк? За свої десятки років принципової журналістики він наступив на горло безлічі нелюді - хабарникам, корупціонерам, злодіям, вбивцям, розтратникам, самодурам. Ось вони зі своїми купленими підспівувачами й казяться, наговорюючи на Ярослава. "Популіст", "кон'юнктурник", "перекручує"... Він журналіст. І пише те, що бачить навколо себе. "Героїв" публікацій це бісить. Ось вони і біснуються, бризкаючи слиною ненависті. Та й заздрості, врешті-решт. Чуєте, згоранці, ви боягузи, що тхором смердять позавуглами, боячись висунути переляканого писка на світло. За вами правди немає. Ось і ховаєтесь. Навіть від однопартійців облради. Значить від громади Волині. То яка ж ви "Волинь"? Ще й "нова"?
Волинь викривлена Показати IP 10 Липня 2014 22:47
Через збільшення кількості к**в, матимемо "Волинь-зкур**ену", а не незалежну.Слово «ку*ва» походить від німецького «die Curve» — крива.
Сергій Показати IP 10 Липня 2014 22:54
тепер в гаврилюка є шанс проявити себе в інших виданнях,таких наприклад як "Ковель сьогодні".Впірьод і с пєснєй!
Любі свині Показати IP 10 Липня 2014 23:00
коментар було видалено
Юрист Показати IP 10 Липня 2014 23:01
На наступний рік напевно вже не буду виписувати "Волинь". Плюссто: величезні заголовки, клумба, продам корову в Турійському районі, матрас в доброму стані, історія про чергову коханку і тд.
ЧИТАЧ Показати IP 10 Липня 2014 23:06
Пане пркурор перевірте фінансову діяльність керівників газети Таких зловживань і хабарництва світ не бачив
опер до ЧИТАЧ Показати IP 10 Липня 2014 23:10
Шановні читачі і писачі! Перевірка вже розпочалася. Працюємо з первинними документами. Багато цікавого. Анонси згодом.
Ковель сьогодні Показати IP 10 Липня 2014 23:07
коментар було видалено
Читач Показати IP 10 Липня 2014 23:58
Високо злетів Згоранець.Комісію ігнорує.Боляче падати з висоти.А повага людей?Про колектив редакції взагалі мовчу.
Про Гаврилюка Показати IP 11 Липня 2014 01:25
Заберемо до себе у газету от тоді кіндер почитаю про себе всю правду без цензури а блінова вже хай валить додому безграмотна ку ва
ковельчани Показати IP 11 Липня 2014 01:43
та забирайте цього закомплексованого лузера ,хай ще у вас побреше!Чого варті тільки його бездарні книжечки,на які він вічно виклянчує гроші і які можна хіба що на цвяшок в сортирі повісити.А ці замовні статейки?він думав на підлості всю дорогу проїхати?
ми теж ковельчани Показати IP 11 Липня 2014 10:41
Коли ж це журналіст "вічно виклянчує гроші"? Навіщо брехати! А книжки про мафію, яка збиткується над народом. може про вас писако теж там є написано ?
тато Показати IP 11 Липня 2014 12:37
та то такий типок ,що за 100грн маму продасть,і не треба оди самому собі співати.Всім це відомо-ху іс ху.
очевидець Показати IP 11 Липня 2014 13:59
хто такий Згоранець та його куми в редакціі чудово знають старі кадри,але вони мовчать,як риби,бо завтра опиняться без роботи . А ця зажерлива зграя налетіла на зароблене покійним Сачуком,як до власноі каси ,повірте ця зажерливість іх і погубить особливо якщо перевіряючі органи копнуть трішки глибше,особливо діяльність рекламного відділу на чолі з Борохом (теж кумом головного редактора). хлопці вирішили,що Батьківщина іх захистить,то вже гребуть все,що можна.А Гаврилюк хороший журналіст,тільки сам себе й погубив,коли спідтишка проголосував за згоранця.Саме його голос,як кажуть вредакції,і привів згоранця на пост головного.так що,Ярославе,що хотів,те й маєш.тепер борися...
очевидець Показати IP 11 Липня 2014 13:59
коментар було видалено
читач Показати IP 11 Липня 2014 16:29
про гаврилюка анонімки пишуть шо небудь. жодного аргумента, факта, одні помиї. то значить чоловік на правильному шляху.
Анонім Показати IP 12 Липня 2014 07:15
До смішного доходить як читаєш газету.Згоранець і Борох чаклунів,знехарів,провидців та шаманів рекламують.Це незалежна громадсько-політична газета?Стрімко втрачаєте своїх читачів.Бульварної жовтої преси,кросвордів,мила та еротики для люмпенів вистачає з великим надлишком.От Вам незалежна громадсько-політична газета на наших очах перетворюється в...Сумно.
Ковельський білий до Показати IP 13 Липня 2014 12:26
інформація з перевірених владних джерел. Власкором газети у Ковелі замість Гаврилюка мала бути зовсім не Блінова, а дружина радника мера Кіндера така собі Інна Конащук (Бураковська), яка колись працювала у Ковельському міськвиконкомі, керувала прес-службою. За що її звідти вигнали більше 10 років тому ковельчани дуже добре знають. Чоловік Юра чистородний бютівець, вже два скликання голова земельної комісії. Оця сімейка і поклала око на посаду власкора Волині у Ковелі. І гроші проплачені давно, тільки Гаврилюк все не здається.
Передплатник Показати IP 13 Липня 2014 22:09
Головне що там вже кегебіста-стукача регіонала Гаврилюка не буде.А газета як була,є ,так і буде.
тоже передплатник Показати IP 14 Липня 2014 08:52
Ну за регіонала Гаврилюка то ти загнув! Припиши йому ще партію комуністів! Газети вже не буде, як колись, бо Згоранець її має ось-ось приватизувати. А відносно Конащук-Бураковської, яку за систематичні п'янки і аморалку вигнали з Білого дому, то їй ще рости і рости до рівня справжнього журналіста. Працювала вона колись у Віче. І що? Простопчук вигнав її за професійною непридатністю, бо писати не вміла.
волинь Показати IP 14 Липня 2014 16:24
коментар було видалено
волинь Показати IP 14 Липня 2014 16:31
в газеті 10 працівників на керівних посадах це куми згоранця. так що гаврилюк не пнись всеодно редактором нестанеш. спочатку закодуйся від алкоголю а тоді будеш сутягою. гівна з хати не виносять - тому ти для всіх тепер будеш стукачом і нездарою.
волинь Показати IP 14 Липня 2014 16:33
сам пише, сам собі відповідає. Робить резонанс. Гаврилюк тебе в ковелі вже давно ніхто не поважає. Піаритись мусиш? Всі знають яке ти чмо продажне, за 100 грам напишеш що хочеш. Хіба не так було коли писав пасквілі на Нагорника. Той хоч щось робить, а ти за все життя нічого своїми руками не зробив.
нагорнику Показати IP 14 Липня 2014 18:00
Ти вже і тут виліз?! Скажи краще, скільки коштує той супер-телевізор, який ти подарував голові обласного суду Філюку за перемогу над Пархонюком? Всі бачили, як ти його сунув у приміщення Апеляційного суду. Але це тебе не врятувало з Гаврилюком, в якого ти разом з адвокатом Хохловим (кл. "почтальйон") програв суд.
Інна Конащук Показати IP 15 Липня 2014 09:11
А ти і досі не можеш заспокоїтись,що знехтувала тобою?Стільки років минуло,а я тебе і далі хвилюю?Мені приємна увага чоловіків,але ж не настільки))))Може не варто публічно обговорювати наше з тобою минуле,коли разом пили,гуляли,аморалкою займались?Думаю,Жанні це не сподобається і вона дуже розлютиться,коли дізнається про все.Чи може нанести візит в аптеку персонально і в усьому покаятись?
волинь Показати IP 15 Липня 2014 14:15
п'яна баба -страшна баба!
Маша Показати IP 15 Липня 2014 19:57
Извините, что вмешиваюсь в ваши интимные подробности. Инночка, для чего вы делаете из своего мужа рогоносца-долгожителя, причем публично? Неужели он этого заслуживает, к тому же советник мэра города?
Ковель сьогодні Показати IP 15 Липня 2014 21:16
коментар було видалено
Ковель сьогодні Показати IP 15 Липня 2014 21:30
коментар було видалено
Ковель сьогодны Показати IP 15 Липня 2014 22:18
коментар було видалено
Ковель сьогодны Показати IP 15 Липня 2014 22:23
коментар було видалено
дика роза Показати IP 16 Липня 2014 08:53
Ото Ковель рулить!!! Респект :) починається настояща Санта-Барбара, пишіть пишіть чим там все закінчилось
--------------- Показати IP 16 Липня 2014 09:48
Вас би в зону АТО,там би порулили!Але на таке ці "писуни" не зважаться,бо від природи лайнюки,шо дохтур,шо сер Гей шо обіжений продажний журналюга.Непотріб генетичний.
інні конашук Показати IP 16 Липня 2014 09:59
в зону АТО ще відправив свого чоловіка Юру, радника мера, три раза підсудного за земельні оборудки і махінації.
Ковель сьогодны Показати IP 16 Липня 2014 10:26
Славон,як вийдете з запою-ти,сер Гей ы усцаний дохтур-давай до нас-ждемо недождемось!!!!!
інні конащук Показати IP 16 Липня 2014 11:28
Не впадай в істерику і поверни дитину її рідним батькам у Дубове!!!
сер Гей Показати IP 16 Липня 2014 12:30
Інна не говори про вигадані тобою чиїсь запої. Бо запоями і то систематичними (за що вигнали в шию з роботи) страдала саме ти, пила так, що мокра ходила, била чоловіка Юру туфлями по обличчю, закривалася у кабінеті і витворяла просто жах, бігали колеги ловили тебе по коридорах в Білому домі. Юрику пам'ятник маєш поставити, що вилікував тебе. І віддай дитину справжнім батькам. Вони чекають!!!
Дибілам Показати IP 16 Липня 2014 14:33
Д****,а вас вже не вилікує ніхто!
Сторонній споглядач Показати IP 16 Липня 2014 16:31
Що дибіли, то дибіли! А головне думають, що хтось повірить отим +18-35, або -18-35, адже будь-який резонансний відгук назбирує більше десяти балів позитиву, або негативу. Ну радійте, радійте - дибіл, він і в Африці дибіл...
Ковель сьогодні Показати IP 16 Липня 2014 16:53
Нє,аж тке гімно і нам не треба,добре шо з Волині поперли чм*шника Гаврилюка,дохтура з больніци,а сера Гея звідусіль женуть,бидло воно по любе бидло
Так і є Показати IP 16 Липня 2014 17:12
Нарешті це смердяче тріо бандуристів викинули на помийку!Можете тепер об стінку битись
до конашук Показати IP 16 Липня 2014 18:11
коментар було видалено
Боря Показати IP 16 Липня 2014 19:18
Гаврилюка поперли,бо заслужив.так само як і його "колег".моральні трупи всі троє,як таких покидьків земля носить.
Вася Показати IP 17 Липня 2014 09:13
а тобі Конашук ніколи не бачити посаду власкора Волині-нової, бо і пяничка-істеричка, і чоловік-рогоносець.
Інна Показати IP 16 Червня 2016 11:10
У "Волині" працює редактором людина, котра не знає, як пишуться українські слова, де ставиться кома і т. д. Як можна було ставити таку непрофесіоналку редактором відділу? За що? Це питання до головного редактора. Таких працівників у газеті ще не було...
Я Показати IP 16 Червня 2016 11:33
Це зовсім не так. У газеті "Волинь-нова" працюють тільки професіонали і грамотні працівники. Ви ж почитайте статті, у кожній з них - стилістичні правки, правильний правопис... Газета чудова, а редактор найкращий. Тож не погоджуюся з вами..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus