USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандальному художнику волиняни передали напильник в буханці.ФОТО

30 Листопада 2009 17:22
П’ятеро молодих людей прийнши під стіни Волинської ОДА, аби підтримали скандально відомого художника Олександра Володарського, який голяка під Верховною Радою України протестував проти норм «Закону про захист суспільної моралі».
 

Як відомо, після акції Олександра Володарського заарештували, а його напарницю, з якою він разом протестував, імітуючи статевий акт, розшукує міліція. Відносно учасників порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 296 КК «хуліганські дії, вчинені групою осіб з особливим цинізмом» - покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років або обмеження волі на строк до п\'яти років.
 

Сьогодні ж, 30 листопада, під стіни Волинської ОДА прийшло п’ятеро луцьких студентів-юристів та студентів-політологів. Вони мали мегафон і плакати з гаслами «Мистецтво без цензури», «Свободу в’язню совісті Володарському» тощо. Протестувальники назвалися луцькою ініціативною групою «Захистимо мистецтво».
Луцькі активісти розповіли, що Володарському не передають теплого одягу, їжу дають в обмежений кількості, а адвоката впустили лише через 13 днів після затримання.
Студенти закликали негайно «припинити кримінальне переслідування Олександра Володарського за мирну акцію протесту, пропорційну суспільним викликам, які пов’язані із системними порушеннями прав людини на свободу вираження поглядів в Україні». Також активісти вимагали недокладного звільнення Олександра Володарського.
 

Одинокими глядачами акції стали діти, що проходили повз протестуючих, та міліціонер, котрий мав забезпечувати порядок. За словами учасників акції, органи місцевої влади були попереджені про проведення.
Протестувальники завітали у сектор звернень громадян Волинської ОДА із петицією на адресу Президента України Віктора Ющенка, начальника Управління моніторингу дотримання прав людини в діяльності ОВС Олега Мартиненка, міжнародній організації Amnesty International та голови Волинської облдержадміністрації Миколі Романюка.
 

Також у секторі звернень, окрім петиції, молодики залишили і буханку хліба із напильником усередині. За їхніми словами, напильник і хліб – речі символічні, що символізують внутрішню боротьбу за свободу.
Схожі акції, як розповіли учасниками, відбувалися біля посольств України в Москві, Мінську, Берліні. Одночасно з цим пікетували Секретаріат Президента в Києві і обласні державні адміністрації в Харкові, Луганську, Донецьку, Черкасах, Хмельницькому та інших містах.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ото дурень! бувби ще більший, та вже нікуди Показати IP 30 Листопада 2009 18:34
Нормальна людина розуміє, що мешканець німецького Нюрнбергу Володарський сидить за ґратами насамперед за моральну деградацію. Хочеш протестувати - протестуй пристойно. А хочеш побавитися з коханкою - то не імітуй, а відпрацюй. В ліжку. Помстися "злочинному режиму" десятьма підходами. А то чого цей новітній "херой" взявся протестувати проти Закону, який прийнятий ще в 2003 році і жодних змін з того часу не зазнавав? Що, шість років тому ще "орудіє" протесту не виросло? Те що він художник,а не механізатор чи продавець на ринку, ще не дає права публічно збиткуватись над українською мораллю і менталітетом. Дістали вже ці гомики, травесті і ексгебіціоністи і інші сексуально стурбовані, що свої гормональні вибрики прикривають політикою і прикидаються жертвами режиму. Потрібно було в Нюрнберзі вийти голяка посеред міста і так "протестувати",наприклад, проти злиднів 16% німців, які отримують доходи менше прожиткового рівня. Цікаво, як би німецьке правосуддя зреагувало на це? А місцеві олухи ще й з хліба святого збиткуються.
вого КРОК Показати IP 30 Листопада 2009 20:44
Про що мова http://photo.unian.net/ukr/detail/241644.html?direct=0
фантом Показати IP 30 Листопада 2009 21:41
http://infoporn.org.ua/2009/11/30/prezydent_yuschenko_podpysalsya_za_volodarskogo
Юка Показати IP 30 Листопада 2009 22:43
цікаво, що АЖ п'ятеро студентів, причому юристів і політологів прийшли захищати мистецтво. а де ж самі митці чи хоча б спудеї відповідного спрямування? їм певно соромно за свого колегу Володарського
seal Показати IP 30 Листопада 2009 23:24
А чого ж наші протестанти не повторили подвиг Володарського? Во прикол був би.
Дивлячись на фото з УНІАН Показати IP 30 Листопада 2009 23:57
Ще й, паскуда, місце вибрав - навпроти Хреста і наметового храму в сквері Верховної Ради.
Sasha Показати IP 1 Грудня 2009 11:21
Ото дурень! бувби ще більший, та вже нікуди Дивлячись на фото з УНІАН як ви вже дістали, православні нацисти...
фантом Показати IP 1 Грудня 2009 12:36
дурне питання чому прийшли юристи і політологи) політична акція протесту проти цензури НЕК по моралі. суть протесту під облрадою був протест проти непомірної кари за перформанс.наразі Володарського посадили на 2 місяці в СІЗО а далі йому шиють групове хулігансво,тобто можуть посадити на 4 роки. погодьтесь це непомірно сувое покарання за такий "проступок". для порівнняння нациків-неандертальців, що зіпсували пам'ятник Леніну зразу відпустли...цікаво правда)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus