USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сказали, що карткою оплачують якісь рахунки: волинянка переказала шахраям 115 тисяч гривень

3 Серпня 2022 12:55
Банківські шахраї ошукали волинян на понад 158 тисяч гривень. Серед ошуканих – жителька Ковельського району. Вона переказала злодіям 115 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Так, учора до поліції надійшла заява 44-річного мешканця Луцька. Чоловік розповів, що купував одяг та наперед переказав понад 13 тисяч гривень. Як наслідок – залишився і без грошей, і без одягу.

Правоохоронці з’ясували, що ошукав заявника 26-річний лучанин. Відомості внесли в ЄРДР за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, цього ж дня до Ковельського районного управління звернулася 54-річна мешканка села Мельниця. До жінки зателефонували нібито з банку, повідомили, що з картою поводять шахрайські операції та оплачують якісь покупки в одному з інтернет-магазинів. Аби цьому запобігти – необхідно перерахувати кошти на декілька інших карт, що і зробила волинянка. Так вона втратила 115 000 гривень.

А 33-річна жителька Камінь-Каширського району хотіла придбати авто за оголошенням на одній із інтернет-платформ. Для цього їй необхідно було скинути аванс у сумі 30 000 гривень. Далі, як за схемою, зв’язок із продавцем перервався.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження, правоохоронці встановлюють зловмисників, які ошукали волинян.

ВУ поліції вкотре наголошують, обізнаність та холодний розум допоможе розпізнати шахрая та вчасно завершити з ним розмову і вберегти власні кошти.

Читати ще: На Волині активізувалися шахраї: від імені ОВА збирають кошти на ЗСУ

Запам’ятайте:

• у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити банківських карток, ПІН-код та CVV2, а також логін та пароль для доступу в інтернет-банкінг;

• якщо вас інформують про проблеми з рахунком вашої картки телефоном – краще покладіть слухавку та перетелефонуйте у банк й з’ясуйте ситуацію особисто;

• покупки здійснюйте лише на надійних інтернет-ресурсах, до того ж, ніколи не переходьте за надісланими посиланнями від продавців для оплати, так ви надасте доступ до рахунків шахраям;

• обов’язково перевіряйте інформацію у родичів чи знайомих, яка надходить про позики грошей через соціальні мережі;

• не оплачуйте наперед покупки, за краще – користуйтеся послугами післяоплати, також уникайте надання авансів невідомим людям;

• у разі отримання телефонних дзвінків із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з перерахуванням коштів, звільненням родичів від кримінальної відповідальності, невідкладно телефонуйте за номером служби «102».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 3 Серпня 2022 15:00
Шахраї нині продвинуті , ідуть в ногу з часом! Люди які кидають їм гроші наперед ніскільки не дорожать грошима! Вони звикли кудись кидати ці гроші, які їм дістались!Хтось на заробітках, хтось так набашляв . Гроші для них , як прийшли так і пішли. Може ці люди колись і порозумнішають , але не факт.Я дуже добре розумію, що люди якіс цінують свою працю і кошти на подібні уловки не піддаються! Але шахраї знають добре, що дурнів та лохів у нас багато, скільки б поліція не попереджувала людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus