USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Сказав на камеру продиктовану поліцейським інформацію: у Луцьку водій намагався уникнути покарання за водіння під наркотиками

30 Грудня 2023 12:03
В обласному центрі Волині за водіння у стані наркотичного сп’яніння судили водія легковика. Чоловік відмовлявся проходити огляд, а на суді заявив, що сказав на камеру продиктовану поліцейськими інформацію.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Подія сталася ввечері 28 жовтня на дорозі між селами Богушівка та Боголюби. Андрій С. керував Volkswagen Golf, маючи ознаки наркотичного сп’яніння, а саме розширені зіниці очей. Від проходження огляду чоловік відмовився, вчинивши правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Однак у судовому засіданні Андрій С. вину не визнав. Він зауважив, що наркотичних речовин не вживав, а на відеокамеру сказав продиктовану поліцейськими інформацію.

Захисник правопорушника Ліпкевич І.В. просив закрити провадження відносно його підзахисного, оскільки в його діях немає складу адміністративного правопорушення. Адвокат зауважив, що у матеріалах справи відсутні докази вини Андрія С. у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП.

Читати ще: У Луцьку водій BMW катався по місту під кайфом: яке покарання він отримав

Також захисник акцентував, що безперервна зйомка під час складання адміністративних матеріалів поліцейськими не проводилась, свідки не залучались, ознак наркотичного сп`яніння не наведено.

Натомість суд вважав, що вина Андрія С. доведена, зокрема відеозаписом події та протоколом, у якому правопорушник зазначив, що згідний з порушенням та визнає вину. Також він вказав, що протягом дня курив марихуану.

Водночас суд критично розцінив пояснення Андрія С., вважаючи їх намаганням уникнути відповідальності.

Читати ще: Спіймали зранку: у Луцьку за водіння під кайфом судили водія Audi

В підсумку представники Феміди призначили водію покарання у виді 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права сідати за кермо протягом року.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андерсон Показати IP 30 Грудня 2023 13:56
Так, наркомани та ухилянти ще ті брехуни
Л - логіка до Андерсон Показати IP 30 Грудня 2023 17:25
Тобто ти брехун?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus