USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Схема на 50 мільйонів: викрили постачання неякісних боєприпасів армії

15 Січня 2021 23:33
На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України викрила та блокувала схему постачання частинам Збройних сил снарядів, які не відповідають технічним умовам.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресцентр СБУ.

За даними досудового слідства, київська комерційна структура уклала державний контракт з Міністерством оборони на виготовлення та постачання артилерійських снарядів.

«Оперативники СБУ задокументували, що комерційна структура в межах державного оборонного замовлення отримала понад 50 млн грн, при цьому виготовлені за держзамовленням снаряди виявилися непридатними для використання», – йдеться у повідомленні.

Організоване ділками виробництво снарядів, за попередніми висновками, здійснювалося кустарним способом в непристосованих приміщеннях.

Згідно з проведеними дослідженнями, виготовлена у такий спосіб військова продукція не відповідає технічним умовам і не може бути прийнята на озброєння ЗСУ. У зв’язку з цим зазначені снаряди вилучені з можливого використання.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та помешканнях фігурантів правоохоронці вилучили технічну та фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку та інші докази протиправної діяльності.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України триває досудове розслідування з метою встановлення всіх осіб, причетних до злочинної схеми.

Перевіряються дії керівництва та менеджменту підприємств щодо можливого умисного вчинення шкоди обороноздатності держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сядуть всі Показати IP 16 Січня 2021 03:32
За винятком : потрошенка, свінарчука, пашінского, рюкзакова.....
Лучанка Показати IP 16 Січня 2021 09:44
А кажуть, що в нас немає чим дивувати світ: ось патрони робимо в підвалі!!)) Так і до ракет дійдемо в колишніх свинарниках!!))))
До лучанки Показати IP 16 Січня 2021 13:37
Ви мабуть як в школі був урок фізики то ви грались в телефон.Щоб виготовити простий 152 мм артснаряд ( вага близько 80 кг) потрібно чорна металургія , кольорова металургія, хімічна промисловість для виготовлення порохів і ВР, цеха по виготовленю підривників ,полігон для пристрілки .А прості патрони можна й робити в підвалі що мисливці й роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus