USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скільки дітей-сиріт на Волині цьогоріч отримали житло

27 Грудня 2018 09:55
Протягом 2018 року у Волинській області для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, придбали 28 квартир і будинків. Ще в 10 помешканнях вдалося провести ремонт.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини депутатка обласної ради, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Ірина Вахович, цьогоріч на забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, місцевим бюджетам було перераховано субвенції з обласного та державного бюджетів у розмірі 2,79 млн грн і 6,9063 млн грн відповідно.

«Фактично обласна програма забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа діє з 2012 року. Реалізація програми проводиться на умовах співфінансування видатків з обласного, міських, районних, сільських і селищних бюджетів. До прийняття програми з міських та районних бюджетів області виділяли для цих потреб незначні асигнування: у 2009 році на вирішення житлових питань дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, спрямували 85,9 тис. грн, у 2010 році – 76,2 тис. грн, у 2011 році – 126,8 тис. грн.

У зв’язку з тим, що можливості місцевих бюджетів є досить обмеженими порівняно з потребами, що існують в області, виникла доцільність надання субвенції з обласного бюджету бюджетам міст та районів області з метою співфінансування витрат, пов’язаних із формуванням фонду соціального житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», – пояснила Ірина Вахович.

Так, на умовах співфінансування з місцевих бюджетів за кошти субвенції з держбюджету вдалося придбати 16 квартир. Натомість за рахунок субвенції з обласного бюджету – 12 квартир і будинків, а також провести ремонт у 10 помешканнях, зокрема:

- у місті Луцьку для дітей-сиріт купили 2 будинки й квартиру;

- у Ковелі придбали квартиру та провели ремонт у двох помешканнях;

- у Володимирі-Волинському – ремонт одного помешкання;

- у Нововолинську – придбання квартири та ремонт помешкання;

- у Камінь-Каширському районі – купівля квартири;

- у Ківерцівському районі – придбання двох квартир;

- у Локачинському районі – придбання квартири;

- у Луцькому районі – купівля квартири;

- у Любомльському районі – ремонт одного помешкання;

- у Маневицькому районі – придбання квартири;

- у Старовижівському районі – ремонт одного помешкання;

- у Голобській ОТГ – ремонт помешкання;

- у Самарівській ОТГ – ремонт помешкання;

- у Княгининівській ОТГ – купівля квартири;

- у Литовезькій ОТГ – придбання квартири;

- у Шацькій ОТГ – ремонт помешкання.

Як зазначила Ірина Вахович, придбане житло – соціальне. Воно перебуває на балансі сільських, селищних та міських рад і надається дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, в користування (на підставі договору найму). Пізніше до такого помешкання можуть вселяти інших дітей цієї категорії, котрі потребують вирішення житлового питання.

«Саме Волинська облрада нинішнього скликання завдяки ініціативі голови Ігоря Палиці чи не першою приділила таку увагу проблемі забезпечення житлом. Адже йдеться не лише про фінансування програми, але й про детальне вивчення кожного окремого випадку, перевірка витрат на програму і житла на предмет відповідності та чимало інших процесів», – зазначає Ірина Вахович.

Своєю чергою, у 2017 році для дітей-сиріт придбали 19 соціальних квартир і будинків. Загалом минулого року в області житлом вдалося забезпечити 36 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також провести ремонти в помешканнях 21 дитини цієї категорії.

Із цією метою було освоєно більше 7 млн грн, у тому числі 3,8 млн грн з обласного бюджету.

А протягом 2012–2016 років на Волині придбали соціального житла для 150 дітей-сиріт і провели ремонт у помешканнях 182 дітей цієї категорії. Для цього було освоєно 16,156 млн грн, зокрема 7,357 млн грн з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus