USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Скільки на Волині є дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

30 Жовтня 2023 21:54
На сьогодні у Волинській області на обліку перебуває 1480 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Їх кількість дещо більша, ніж була до повномасштабного вторгнення, однак різкого збільшення не відбулося.

Про це поінформувала начальниця служби у справах дітей Волинської ОДА Алла Онищук на брифінгу керівників соціальних служб області про роботу та підтримку населення в умовах воєнного стану.

Вона повідомила, що з початку війни на територію області переїхала 71 родина, яка загалом виховувала майже 400 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Станом на зараз кількість таких родин зменшилася. За останніми даними, на Волині проживає 49 внутрішньо переміщених сімей, що виховують дітей вищезгаданих категорій.

Читати ще: «Родина для кожної дитини»: у програмі від ЮНІСЕФ візьме участь 21 волинська громада

Алла Онищук зауважила, що в області реалізовуватимуть напрям із підтримки та розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт.

«На сьогодні Волинська область має один із найвищих показників щодо влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в сім’ї. Із зазначених 1480 дітей лише 46 виховується в системі інтернатних закладів. Це не означає, що ми зупиняємося, а далі шукаємо можливість їм виховуватися в оточенні родини», – зазначила начальниця служби у справах дітей Волинської ОДА.

За її словами, в області є 61 прийомна сім’я, 36 дитячих будинків сімейного типу. Цьогоріч створено 8 прийомних родин та 4 будинки сімейного типу, куди загалом влаштували 41 дитину.

«Робота із пошуку кандидатів у прийомні батьки, опікуни, усиновлювачі та на створення дитячих будинків сімейного типу є завжди нагальною та актуальною», – закцентувала Алла Онищук.

Як ми писали, на Волині за останні 9 місяців забезпечили допоміжними засобами реабілітації 2053 особи з інвалідністю.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2023 23:29
А коли приходять усиновлення оформити то кажуть що сиріт немає,у всіх є батьки но вони не позбавлени батькивскіх прав,скризь одна корупція і вигода .Всі хотят гроші і дітях наживаються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus