USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Скільки днів українці відпочиватимуть на Трійцю

16 Червня 2016 10:01
Православну Трійцю 2016 святкуватимуть 19 червня. Вихідні на Трійцю триватимуть три дні – з 18 по 20 червня.

Якого числа Трійця в цьому році можна заздалегідь визначити, відрахувавши 50 днів після Великодня. Так як Воскресіння Христове святкувалося 1 травня, тому дата Трійці – 19 червня, - передає портал "Українці сьогодні".

Згідно з українським законодавством (стаття 67 КЗпП), якщо святковий або неробочий день збігається з вихідним днем (суботою або неділею), то він переноситься на наступний після святкового або неробочого. Виходячи з цього, додатковий вихідний у червні 2016 Україна отримає для святкування Трійці в понеділок, 20 числа, - йдеться на "tochka.net".

Крім того, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 1155-р "Про перенесення робочих днів у 2016 році", 28 число також буде вихідним днем у червні 2016 року, утворюючи чотириденні канікули з 25 по 28 числа включно. Вихідний день 27 червня українці будуть відпрацьовувати в суботу, 2 липня.

Варто зазначити, що такий графік офіційних вихідних у червні 2016 року розрахований для працівників з 5-денним робочим тижнем. Згідно з КЗпП, остаточне рішення про перенесення вихідних і робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа.

Додамо, що свою першу назву свято отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед Своїм вознесінням на небеса. Зішестя Святого Духа вказало на троїстість Бога.

Свята Трійця називається також днем зелених святок. Цього числа, православні несуть зелені гілки, букети лугових квітів. Традиція ця збереглася ще з того періоду, коли синагоги в день П’ятидесятниці прикрашали зеленню. Квіти, що побували в храмі, зазвичай засушують і зберігають ці обереги за іконами.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що цьогоріч у червні українці додатково матимуть три дні вихідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вася Показати IP 16 Червня 2016 12:58
одні свята а коли ж заробляти . В Європі скільки не відпочивають вже на базарі майонез і ковбасу скупляють усю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus