USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Скільки лучани заборгували за воду та чи відключатимуть послугу боржникам

29 Січня 2024 22:43
Станом на початок січня 18 440 побутових споживачів боргують за послуги з централізованого водопостачання холодної води та централізованого водовідведення на загальну суму близько 47 мільйонів гривень.

Найбільша сума боргу одного споживача – майже 114 тисяч гривень, розповіла Суспільному речниця комунального підприємства «Луцькводоканал» Ольга Федоренко.

З її слів, після того, як Кабмін скасував мораторій на відключення житлово-комунальних послуг, який був запроваджений у 2022 році у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії, був сформований список боржників.

Читати ще: Від сьогодні почнуть відключати світло за борги: кого це торкнеться найперше

Станом на 1 січня загальна кількість споживачів комунального підприємства «Луцькводоканал» становить 94 845.

Щомісячно працівниками підприємства проводиться аналіз наявної дебіторської заборгованості за термінами її виникнення – до одного, трьох, шістьох та понад 12 місяців.

«При цьому, слід зазначити, що несплата боржниками у відсотковому відношенні до загальної суми заборгованості становить відповідно 28,5 %, 4,8 %, 2,9 % та 37,3 %», – каже Ольга Федоренко.

З її слів, для зменшення заборгованості зі споживачами постійно проводять роз’яснювальні розмови щодо можливості реструктуризації боргу.

Скільки лучан отримали попередження про відключення послуги

Впродовж січня сотня лучан отримали попередження про борг та щодо відключення послуг з водопостачання.

«Боржнику надається термін 30 днів для погашення повної суми боргу або, при неможливості її оплати, укладання договору реструктуризації. Після закінчення цього терміну та при бездіяльності боржника проводиться робота з припинення надання послуг водопостачання», – каже Ольга Федоренко.

Читати ще: Волинь – у переліку регіонів, де можуть відключати світло за несплату і нараховувати пеню за борги по ЖКГ

З її слів, комунальники можуть відключити квартиру від централізованих мереж водопостачання чи водовідведення в місці врізки в мережу, роз’єднати труби у водопровідному колодязі чи тампонувати каналізаційний випуск, або ж опломбувати вентиль на врізці водопроводу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 30 Січня 2024 07:37
В нас маса споживачів не мають лічильників.Ну добре,холодну хоч по вузлу розподіляють між тими,хто без лічильників,хоча і не завжди справедливо,а з гарячою жах.Вузлів обліку немає і обліку не ведеться.Платять по нормах,а споживають в десятки більше.То,що з цим робити,хоча Закон зобовязує встановити вузли обліку в кожен будинок(ЛТ).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus