USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Скільки на Волині витратять на оздоровлення дітей

5 Червня 2018 19:45
У понад 18 мільйонів гривень з обласного бюджету цьогоріч обійдеться оздоровча кампанія на Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації 5 червня.

Як повідомила начальниця управління освіти, науки і молоді ОДА Людмила Плахотна, доповідаючи про початок літньої оздоровчої кампанії в області, фактично оздоровча кампанія стартувала у лютому, коли групу дітей направили до центру «Молода гвардія» в Одесі. Там вже оздоровилися 145 дітей. У центрі «Артек», що у Київській області, цьогоріч оздоровили 159 дітей з Волині, а до кінця року в цих центрах планують оздоровити понад 500 дітей. Путівки надає Мінсоцполітики.

В області діють 11 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі провели комплексні перевірки цих закладів та підготували довідки щодо усунення недоліків. У результаті цього згадані заклади витратили 0,5 мільйона гривень на виправлення цих недолік, здебільшого йшлося про встановлення автоматичної пожежної сигналізації. Зараз практично всі заклади обладнані такою сигналізацією. 1 червня відкрився до літнього сезону заклад «Світязь» у селі Пульмо Шацького району, туди заїхали 210 дітей. З 3 червня працює заклад «Супутник» у селі Світязь Шацького району, який прийняв 220 дітей. У таборі «Прикордонник» у селі Литовеж Іваничівського району планують прийняти на відпочинок 190 дітей.

Також протягом літа планують забезпечити роботу 195 таборів з денним перебуванням дітей.

Зі слів чиновниці, загалом на організацію оздоровлення дітей в області витратять 34,6 мільйона гривень, з них 18 мільйонів – з обласного бюджету, понад 15 мільйонів – з міських, районних бюджетів та бюджетів ОТГ та понад мільйон – з позабюджетних коштів. Понад 100 тисяч витратять на оздоровлення дітей, які приїдуть з Луганської та Донецької областей. Вже понад 2,5 мільйона гривень субвенції з обласного бюджету направили об’єднаним територіальним громадам, які закуповують послуги оздоровлення для дітей, які потребують особливої уваги та підтримки на умовах співфінансування.

Нагадаємо, Людмила Плахотна викликала різку критику з боку голови ОДА через те, що у деяких районах області районна влада не запланувала роботу таборів з денним перебуванням дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus