USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Скільки на Волині заробляють на чорниці

23 Червня 2014 14:02
Ягідний сезон набирає обертів. А уздовж доріг області по обіді рясніє від продавців чорниць. Від малого до великого – усі торгують зібраним за день, - повідомляє «Волинська газета».

На Маневиччині, біля села Розничі, жваво продають чорниці край доріг сільські дітлахи. Літрову банку ягід минулої п’ятниці тут продавали за 20 гривень (з розрахунку 4 гривні за склянку). Тоді як напередодні на «Центральному ринку» в Луцьку за склянку чорниці селяни просили 4,50.

«Тьотю, тьотю, купіть у мене…» – першими кинулися до клієнтів білоголові хлопчаки років 10-12-ти. Потім, ховаючи синьозубу усмішку (бо ж, певне, не тільки ягоди збирали, а й смакували!) зізналися: заробляють на мобілки.

За день на «Варшавському ринку» в Луцьку чорниці вартували від 5 до 7 гривень за склянку!

Середня ціна, за якою у селян приймають ягоди оптовики, сягає 18 гривень за кілограм.

Заробіток для полішуків – чималий. Тому в цю пору в селах людей знайти трудно. І чи не кожен вам на це руками розведе: «Тут кожен або на сіні, або в ягодах!».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волиняка Показати IP 23 Червня 2014 14:09
Труд той важкий ягоди збирати, тому й цінять дорого
МОДЕРАТОРАМ Показати IP 23 Червня 2014 14:18
Розумію що не в тему, а чому заборонено коментування новини "Маленька лучанка стала першою принцесою планети", в цьому є комерційна зацікавленість?
Редакція до МОДЕРАТОРАМ Показати IP 23 Червня 2014 14:22
Таким було прохання героїні новини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus