USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки у Луцьку вторгували за лепеху

9 Червня 2014 17:10
Валентина і Петро Майданюки щороку перед Трійцею торгують лепехою. Продавати починають за три дні до свята – у четвер, інформує Gazeta.ua.

"Цього року заробітки майже удвічі менші, ніж торік, - говорить Валентина Ігорівна. – Торік купували по 4-5 пучків на сім'ю, а тепер беруть по 1-2. Купують неохоче, просять спустити до гривні-двох. Думають, що ми заробляємо на зіллі. А ви попробуйте те зілля нарвати, коли навколо кропива, а комарі прямо в очі летять. Торік по 6-7 гривень на пучку заробляли".

На ринку у Луцьку Майданюки стоять з 7 ранку до 15-16 год. Збувають по 120-170 пучків в день. За пучок просять від 3 до 5 гривень. У пучку по 10-14 лепех.

"Щоб нарвати, треба 3-4 години, - розказує Валентина Майданюк. - Ходимо на луг усією сім'єю. Беремо сина, доньку і зятя. Усі в резинових чоботах, бо вода після дощів стоїть. Потім усією сім'єю ще зо 3-4 години її перебираємо, сортуємо і складаємо у пучки. Велика і відбірна коштує дорожче".

5 гривень платять за місце на ринку

"Лепеху чистимо напередодні уночі, бо вона швидко сохне і жовтіє, - пояснює Майданюк. – Чоловік постійно підвозить свіжу лепеху. Дехто ще по дорозі розбирає. Коли беруть 5 пучків, один дарую безкоштовно. За день маємо до 500 гривень. Найкращі заробітки у суботу. Можна і на тисячу наторгувати. Тоді ми з чоловіком розділяємося. Я їду торгувати на базар, а він у спальний район. Люди, яким лінь на ринок їхати, купують лепеху по дорозі з супермаркету".

До лепехи пропонує придбати також букети з м'яти, любистку, полину і звіробою. Зілля тримає у мисках та відрах, аби не в'яло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 9 Червня 2014 18:03
Щось мілко плавають Майданюки. Наші родичі продавали 1000-1200пучків. А на рахунок того, що люди думають про "зілля", що воно має коштувати копійки, то труд не легкий; скажу, що ще й жаби на голови скачуть, води по яйця, і машину заправити треба, і почистити, і повязати... І ще й вислухати на ринках "бридоття" від декого.... Але хто старається-той і має. З Святом Трійці Всіх вітаю Волинян.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus