USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Скільки українців проігнорували карантин і прийшли на Великдень до храмів

19 Квітня 2020 13:14
В Україні у Великодню ніч до церков прийшли майже 130 тис. вірян, лише у 19 випадках поліція зафіксувала порушення карантинних обмежень.

Про це повідомив голова Національна поліція України Ігор Клименко, інформують у пресслужбі МВС.

За його словами, богослужіння у більшості храмах держави відбулися без порушень, але, разом із тим, зафіксовано 19 випадків недотримання карантинних обмежень.

Клименко зазначив, що загалом святкові богослужіння проводилися у 13 тис. 658 храмах в усіх регіонах держави.

Публічну безпеку і порядок забезпечували 26,5 тис. поліцейських, військовослужбовців Нацгвардії.

Зусилля правоохоронців насамперед були спрямовані на проведення профілактичної роботи щодо неухильного дотримання всіх карантинних обмежень.

За словами Клименка, участь у богослужіннях взяли майже 130 тис. громадян.

«І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Утім впродовж доби зафіксовано випадки присутності понад 10 вірян у храмах, у тому числі без засобів індивідуального захисту у 19-ти культових спорудах на території 13-ти областей. Поліцейські склали три адміністративні протоколи та розпочали одне кримінальне провадження. Решта матеріалів ретельно вивчається для прийняття законного рішення. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі», - повідомив Клименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Стас Показати IP 19 Квітня 2020 19:21
Скільки коштує дозвіл працювати церквам? І так це не служіння а робота і досить гарно оплачувана.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus