USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Скільки волинських водойм не мають рятувальних постів

10 Липня 2021 17:39
Працівники ГУ ДСНС області провели рейдові перевірки місць відпочинку на водоймах у Старовижівському, Ковельському та Турійському районах.

Про це повідомляє пресслужба установи.

Найбільш відвідуване місце для купання в Турійському районі (озеро Сомин) не має обладнаного рятувального поста, на його місці – лише металевий каркас і декілька дощок.

Відповідно у Луківській сільській раді вже протягом багатьох років не спромоглися організувати чергування хоча б одного навченого рятувальника, як того вимагають нормативні документи. На водному плесі відсутні навіть обмежувальні «буйки» для визначення меж дозволеного купання в озері, а на березі відсутня табличка «купатись заборонено». Тому якщо трапиться надзвичайна ситуація, потопаючий зможе надіятися лише на самого себе чи на оточуючих. А дітей та дорослих на водоймі чимало щодня.

Під час рейду працівники ГУ ДСНС області провели також профілактичні бесіди: дітям та дорослим провели інструктажі з правил безпеки під час відпочинку, вручили тематичні листівки, роз’яснили правила надання першої допомоги людині при утопленні. Адже більшість трагічних випадків на водоймах Волині трапилося через недотримання громадянами правил безпечної поведінки – всього з початку року загинуло 19 людей, з них три дитини.
Не краща ситуація на озері Пісочне, що у Старовижівському районі. Велика кількість будиночків відпочинку і замкнений рятувальний пост – він не працює другий рік через невизначеність орендарів. Як запевнив місцевий селищний голова Василь Камінський, ситуація зміниться і роботу рятувального посту на озері відновлять найближчим часом.
Загалом на Волині із 32 визначених місць для купання обладнані рятувальними постами лише 27. Проблемними лишаються два райони – Ковельський (озера Сомин, Пісочне, Велимче, Турійське) та Луцький (два озера в селах Озеро та Озерце Ківерцівського району).
За словами начальника відділу техногенної безпеки та організації профілактичної роботи Олександра Бугайчука, правилами охорони життя людей на водних об’єктах України передбачено, що на кожному водному об’єкті керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств, установ та організацій, які експлуатують водні об’єкти, мають подбати за організацію місць масового відпочинку людей, а особливо звернути увагу на оснащення рятувальних постів необхідними рятувальними засобами та забезпечення на них плавців-рятувальників. А поки на 6 вищезазначених водоймах купатися заборонено через відсутність на них рятувальних постів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Липня 2021 18:53
не смішіть. які рятувальні пости? то все показуха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus