USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Склад «пакунка малюка» цьогоріч змінили, його вартість зросла

5 Січня 2024 09:02
У 2024 році вартість «пакунку малюка» зросла майже на тисячу, також держава переглянула комплектацію такої одноразової допомоги з урахуванням побажань батьків.

Про це повідомило Міністерство соціальної політики.

Зустріч для обговорення оновлення такого пакунка відбулася напередодні 2024 року. Там заступниця міністерки Уляна Токарєва наголосила, що при визначенні комплектації «бебі-боксу» відомство орієнтується на забезпечення належної якості товарів та на потреби більшості дітей.

Посадовиця зауважила, що на тлі зростання прожиткового мінімуму зросте і вартість «пакунку малюка» – до 7689 грн. Тоді як у 2023-му його вартість сягала 6816 грн.

Читати ще: «Пакунок малюка»: торік понад 8 тисяч волинян скористалися урядовою програмою

Вже 2 січня міністерство затвердило скоригований вміст «пакунку малюка», наразі він проходить державну реєстрацію. У Мінсоцполітики кажуть, що тепер така допомога раціональніше укомплектована, зокрема:

- збільшено кількість або додано товарів, які мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки);

- збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання;

- зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого новонароджені швидко виростають (боді для немовлят, штанці-повзунки).

Зазначається, що склад пакунка мають оновлювати кожні 4 роки з урахуванням експертної думки фахівців Мінсоцполітики та інших міністерств, із залученням батьків немовлят та представників ЮНІСЕФ.

«За результатами обговорень та фокус-групових досліджень вміст «пакунку малюка» коригується, враховуються побажання батьків та їх бачення щодо того, які предмети і засоби є не просто необхідними, а й зручнішими та якіснішими», – запевнили у відомстві.

«Пакунок малюка» або «бебі-бокс» – це одноразова натуральна допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. Мета програми – підтримати родину новонародженого та допомогти їй забезпечити належний догляд за немовлям.

У набір входить більше ніж 80 найнеобхідніших речей та засобів. З моменту запуску цього проєкту, тобто від 2018 року, держава видала вже близько 700 тисяч «пакунків малюка». А втім, батьки також можуть отримати грошову компенсацію замість «бебі-бокса».

Право на «пакунок малюка» мають також й усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі або патронатні вихователі, іноземці та люди без українського громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також ті, яких визнано в Україні біженцями або людьми, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus