USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90

Ціна бензину зросте на 10 - 20 копійок

28 Вересня 2011 16:46
В Україні поволі росте ціна на бензин – експерти прогнозують, що вартість палива буде збільшуватись і надалі, проте не критично.

Нині стандартний 95-й в середньому коштує 10 гривень 33 копійки. До того ж, існує суттєва різниця у вартості бензину в регіонах, повідомляє Перший національний .

Так, найвища ціна зафіксована експертами у Криму – 11 гривень 25 копійок. Найдешевше бензин марки А-95 можна купити на Київщині – майже за 10 гривень.

Середня вартість дизпалива нині дорівнює 9 гривням 63 копійкам. Літр солярки на Дніпропетровщині обійдеться у 9,54 гривні, а у Донецьку – у 9 гривень 76 копійок.

На думку регіонального менеджера у Волинській і Рівненській областях ПП «Лукойл-Україна», депутата Волиньради Віктора Прокопчука, найближчим часом ціна пального зросте на 10-20 копійок за літр.

«Уряд з 1 жовтня зняв пільги на акцизи. Відповідно ці пільги потрібно буде компенсувати ціною. Це те, за рахунок чого уряд утримав ціну. Тому на 10-20 копійок ціна має вирости», – сказав він.

«Але це ціни не торговців. Це гроші не ті, які отримують чи торговці, чи переробники нафти. Це вже «навісок» уряду, який бере у формі податків, у формі тих же акцизів тощо», – додав експерт.

Здорожчання вартості бензину ймовірно потягне за собою збільшення цін на проїзд у транспорті, говорить Прокопчук.

«Як правило ці речі тягнуть подорожчання вартості проїзду. В залежності від сезонності піднімається і вартість проїзду, і вартість транспортного забезпечення. Та і вартість логістики дуже тісно зв’язана з вартістю паливно-мастильних матеріалів, але не напряму», – прокоментував він.

«Сьогодні ще є певна кількість пального, куплена за старими цінами. Воно буде реалізовуватись. А вже нові партії пального закуповуватимусь за новими цінами», – пояснив регіонального менеджера ПП «Лукойл-Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus