USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сквер чи майданчик: луцькі депутати не домовилися про землю для ОСББ

18 Червня 2015 19:45
Два луцьких ОСББ «Молодіжне» та «На летовищі», що розташовані за адресою вулиця Липинського, 5 та Липинського, 1, звернулися до міської ради з проханням виділити їм землю для будівництва та обслуговування багатоквартирного жилого будинку. Але депутати так і не домовилися: задовольнити їх прохання чи ні. Бо один будинок просить 30 соток, а сусідній – 70.

Відповідні 2 проекти рішення розглядали члени земельної комісії 17 червня. Однак депутати не задовольнили прохання ОСББ, оскільки не набралося достатньої кількості голосів для погодження.

Так, ОСББ «Молодіжне» просило ділянку розміром 0,3 гектара, а ОСББ «На Летовищі» попросило в міста ділянку площею 0,7 гектара прилеглої землі.

Як повідомив начальник земельного управління Сергій Шабала, на одній із ділянок мешканці хочуть облаштувати дитячий майданчик, футбольне поле і тенісний корт.

Однак ці питання викликали в членів комісії низку зауважень. Так, на думку депутат Артура Василевського, віддавати таку чималу ділянку комунальної землі не варто, тим паче, що поруч є дитячий майданчик. Депутат запропонував одну з ділянок віддати під забудову, мовляв, там би помістився 2-під’їздний будинок.

Та Сергій Шабала зауважив: мешканці навколишніх будинків не погодяться на таке будівництво, і так депутати створять просто майбутній конфлікт. Як це є, приміром, на вулиці Стрілецькій, де рішенням виконкому призупинене будівництво багатоквартирного будинку, бо мешканці навколишніх будинків проти.

Тоді Артур Василевський порадив насадити там дерева і зробити сквер, аби його змогли відвідувати всі лучани, а не віддавати під корт, яким зможуть користуватися лише мешканці прилеглого будинку.

«Давайте зробимо сквер загального користування. Немає сенсу віддавати такі ділянки цим об’єднанням. Це буде ідеальний варіант»,- вважає депутат.

Натомість Сергій Шабала зауважив: хтось повинен буде той сквер обслуговувати.

«Зробити сквер можна за кілька днів, а на обслуговування треба комусь передати. А потім виганятимете з того скверу тих, хто п’є пиво», - додав чиновник.

«То давайте всі парки закриємо, бо там п’ють пиво», - не здавався депутат Василевський.

На його думку, двом сусіднім будинкам вистачило б і 30 соток на всі потреби. А якщо віддадуть ще 70 соток, то ці ОСББ просто встановлять паркан і заборонять там бувати іншим лучанам, навіть з маленькими дітьми.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ МАЄ ДИТИНСТВО ПРОПИСКУ: ЯК У ЛУЦЬКУ ПОРУШУЮТЬ ПРАВА ДІТЕЙ

Сергій Шабала, своєю чергою, зауважив: паркани встановлювати в місті ніхто не має права, а якщо не дадуть ОСББ землю – створять прецедент і там буде скандал.

Депутат Андрій Козюра додав: нічого страшного, коли люди, які платять за утримання своїх майданчиків, невдоволені, що на їх території ходять чужі люди.

Власне, депутати так і не домовилися про єдине рішення, а проект не набрав достатньої кількості голосів членів комісії, тож на сесії питання розглядатиметься без схвального відгуку земельної комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus