USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку «пригальмують» незаконне будівництво на Стрілецькій

17 Червня 2015 15:47
Вкотре не вдалось налагодити конструктивний діалог щодо будівництва на вулиці Стрілецькій, 21 б між мешканцями, громадою і забудовником МП «Турія». Так, жителі багатоповерхівки обурені тим, що біля їхнього помешкання з блискавичною швидкістю зводять 18-квартирний будинок, не подбавши про розроблення проекту благоустрою.

Про це під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 17 червня, повідомив депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

«Немає діалогу між мешканцями, громадою і забудовником. Він починає з блискавичною швидкістю добудовувати декілька поверхів», - звернувся обранець громади до членів виконкому.

На його думку, перш, ніж будувати, варто розробити проект благоустрою, щоб хоча б, як мінімум, забезпечити доїзд до будинку, біля якого зводять новобудову.

Зауважимо, що свого часу профільна комісія проголосувала за призупинення скандального будівництва, але забудовник проігнорував таке рішення й продовжує будівельні роботи й надалі.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що нещодавно на цьому «складному» об’єкті спеціальна комісія провела інспектування.

Мешканці будинку на Стрілецькій, які платять за прибудинкову територію, готові вийти «з вилами» на захист свого двору.

«Не варто нагнітати подальший конфлікт між забудовником та мешканцями. Потрібно провести громадські слухання чи збори, у яких візьмуть участь і жителі будинку, і представники влади, і забудовник. Під час зустрічі варто говорити усі питання, що стосуються благоустроюю. Тому було б доцільно призупинити будівництво на декілька тижнів, аби вислухати позиції забудовника та мешканців, а також дати першому можливість діяти у законному полі», - зазначив депутат.

На це депутат міської ради Рустам Дячук зауважив, що головна проблема полягає у тому, що на цю земельну ділянку повністю відсутня проектна документація.

Так, з його слів, згідно із законодавчими нормами, на 18-ти квартирний будинок потрібно 10 місць для парковки автотранспорту. Однак, нині існує лише 5, а це - порушення.

«Якщо дозволити достатню кількість парковок – буде відсутній дитячий майданчик, якщо побудувати майданчик – тоді не вистачатиме місць для паркування», - підкреслив він.

На це представниця від мешканців спірного будинку зіронізувала російською мовою: «Что нам стоит долго строить, нарисуем - будем жить». Вона зауважила, що цілком можливо, що забудовник хоче вирішити питання благоустрою за гроші жителів будинку.

«Я сама - інженер-будівельник. І я бачу, що до порушення норм пожежної безпеки, що існують протягом 40 років, справи нікому не було й немає. А тепер і автопарковка влаштована біля електрощитової. Це нонсенс. Тим паче, враховуючи те, що уже був підпал однієї машини. Хотілось би призупинити будівництво, аби забудовник мав час на вирішення цих проблем. Більше того, сусідні будинки заселили лише на 30%, а якщо заселяться всі 100 %, можемо уявити, які «святі вечори» при свічках нас чекають», - каже жінка.

Вислухавши всі «за» і «проти», члени виконавчого комітету вирішили проголосувати за призупинення будівельних робіт до 15 липня та організувати громадські збори, аби владнати конфлікт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
свг Показати IP 17 Червня 2015 16:05
великі будівельники-данильчук та дячук- щось там вирішують.цікаво буде подивитися якщо забудовник подасть в суд на рішення виконкому і виграє. хто буде покривати судові витрати. знову громада чи можливо оці двоє.
юрист до свг Показати IP 17 Червня 2015 16:34
зупити будівництво може тільки своім рішенням суд, виконком може рекомендувати або просити забудовника призупинити до вияснення всіх обставиню Хіба може зараз все по іншому
Анонім до свг Показати IP 17 Червня 2015 21:00
а що вже Паша на Азовському морі не загаряє??
він Показати IP 17 Червня 2015 16:07
доречно було б запросити на засідання і забудовника. послухати його, чи у нас як скаже юля із самопомочі майже народний депутат так і виконком дихає
вона до він Показати IP 17 Червня 2015 16:15
Той самий забудовник 10 років тому вже звів будинок на вул.Стрілецькій 21,до цього часу неможе здати в експлуатацію.Мусору повно,проводи світла ,висять ,як небуть.
він до вона Показати IP 17 Червня 2015 16:30
ви на жаль слухаєте але не чуєте, там зовсім інший власникі він не будує а інвестує кошти, будує зовсім інша організація
будівничий до він Показати IP 17 Червня 2015 17:22
а чому дійсно не вислухали забудовника
житель Стрілецької Показати IP 17 Червня 2015 16:12
Верніть дитячий майданчик,бо діти фудбол на криші котельні грають.Проїзду,а тим більше парковки через наший двір не буде,ми не дозволимо. Хватить знас мусорних баків , сміття зносять з 3 вулиць,а той часом звозятьбозна звідки.
також житель стрілец до житель Стрілецької Показати IP 17 Червня 2015 16:32
будемо справедливими - дитячий майданчик вони не чіпали доступ до нього вільний
хохмач Показати IP 17 Червня 2015 16:39
правильне рішення.а ділянку віддати комусь другому наприклад Вайману чи СУ-536, в них грошей всім хватить, а то лізе всяка бідота в забудовники попробуй зароби з ними
бабло Показати IP 17 Червня 2015 17:17
мабуть він єдиний не захотів платити тому і не вийшло конструктиву, це вже бізнес
Станислав Муратов Показати IP 18 Червня 2015 02:24
На стройку ДОЛЖЕН быть кадастровый номер на придомовую территорию новостроя, который показывает границы и если они не устраивают жителей то они должны идти в суд и определять границы с учетом выделения земли на КАЖДОГО жителя в момент затройки их дома. Пример Постоенный дом площадью жилья А делится на норматив жителя в 13,65 м2 получаем В жителей, число это умножаем на норматив, допустим 6 соток и получаем ОБЩУЮ площадь придомовой территории, которая должна быть определена в натуре в кадастровом номере данного построенного дома. Эти данные либо норматив должен быть указан в проекте, при отсутствии привлечь в уголовной ответственности всех причастных к нарушению должностных лиц
до паши Показати IP 18 Червня 2015 08:51
Данильчук верни квартиру і автомобіль воїнам АТО
Лучанин Показати IP 21 Червня 2015 08:58
Люди добрі, відчепіться ви нарешті від тих забудовників... чи вам заздрісно... Хай розбудовується наше місто!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus