USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Слідча комісія має відкрити правду на події в Іловайську, Дебальцевому і Слов’янську, – нардеп Тарас Батенко

14 Липня 2020 14:06
Співголова депутатської групи «Партія «За майбутнє» Тарас Батенко звернувся до усіх фракцій і депутатських груп парламенту з вимогою негайно створити тимчасову слідчу комісію стосовно подій в Іловайську, Дебальцевому і Слов’янську.

Парламентар наголошує: загибель українських воїнів потребує ретельного розслідування. Суспільство має дізнатися правду стосовно усіх обставин тих трагічних подій.

Тарас Батенко нагадав, що указом Президента України 29 серпня визначено Днем пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність. І цю дату було приурочено до дня виходу з оточення в Іловайську.

«Українські війська увійшли в місто Іловайськ 18 серпня 2014 року. Вони змогли взяти під свій контроль більшу частину міста. Однак після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вже 28-го іловайське угрупування опинилося в оточенні. Вихід з оточення призвів до серйозних втрат серед українських військовослужбовців, насамперед бійців добровольчих батальйонів. Організація виходу була провалена. Бійцям довелося виходити, спираючись на власні сили і допомогу волонтерів», – пригадує нардеп.

Читати ще: Іловайський котел – чорна сторінка історії, на якій вписана і Волинь

Політик наголошує: недопущення таких подій в майбутньому потребує ретельного і всебічного розслідування усіх обставин, які призвели до загибелі і взяття в полон великої кількості українських військових під Іловайськом.
«Також серйозних втрат з числа українських військовослужбовців – і бійців Національної гвардії, і добровольців – Україна зазнала в дебальцівському котлі взимку 2015 року. Обставини їхньої загибелі і досі провокують в українському суспільстві так звані теорії змови, які виникають через відсутність в українських громадян об’єктивної інформації стосовно цих подій», – зазначає парламентар.

«Неоднозначним моментом боротьби Російської Федерації проти України є ситуація з безкровним виходом незаконних збройних формувань під керівництвом Гіркіна, Стрєлкова з міста Слов’янськ Донецької області в липні 2015 року», – зауважує нардеп.

Через відсутність інформації серед військових ширяться думки, що могла мати місце домовленість військового керівництва України з бойовиками.

Читати ще: У Верховній Раді створять слідчу комісію для розслідування дій Порошенка, – Ігор Палиця

Тому, наголошує Тарас Батенко, тимчасова слідча комісія має показати суспільству реальну картину тих подій.

«Необхідно усунути білі плями, щоби ці трагічні сторінки історії більше ніколи не повторилися», – підкреслив народний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus