USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Слово «криза» не для нас, – Борис Клімчук

31 Січня 2013 14:44
Про досягнення та плани на наступний рік говорили сьогодні на підсумковій нараді з головами сільських та селищних рад голова Волинської обласної державаної адміністрації Борис Клімчук та голова обласної ради Володимир Войтович.

Нарада з головами сільських та селищних рад Волині відбулася в Луцьку 31 січня.

Так, голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук привітав учасників зібрання та повідомив, що сьогодні - святковий захід, тому говорити про справи збирається «по-доброму».

Про здобутки та пріоритети нового року говорив Борис Петрович з піднесеним настроєм, мовляв, тішитися є чим: кілька селищних рад показали гарні результати роботи, завдяки чому не тільки виконали річний бюджет, а зекономили частину коштів, які перейдуть на використання у новому році. За словами Бориса Клімчука, такого явища давно не було, - ще з 2004 року.

Своєю чергою, голова Волинської обласної ради Володимир Войтович в зверненні до сільських голів наголосив, що основним напрямком роботи ради є підтримка та турбота волинського села. А найперспективніше - розвивати село за допомогою кооперативного руху, який у деяких районах має хороші результати.

За словами губернатора, економіка області стає ефективнішою: лише за останній рік кількість збиткових підприємств скоротилось більше як на сотню, збільшився й обсяг середньої заробітної плати по Волині, зараз вона складає – 2590 гривень. «Волинь за останній рік має найбільший приріст зарплати в Україні і хоча часто це 20-30 гривень, повірте, є люди, які й ці гроші рахують», - підкреслив Клімчук. «Слово «криза» не для нас. Наші речі – розуміння того, що треба робити», - зауважив він.

Голова адміністрації відзначив зокрема позитивну динаміку в розвитку сільського господарства, зокрема збільшення поголів’я великої рогатої худоби. В минулому році волинські селяни отримали за здане молоко понад 135 мільйонів гривень і це не враховуючи часткову існуючу заборгованість.

Гарною новиною Борис Петрович назвав домовленість з ДП «Волиньторф», яке з власної ініціативи зменшило вартість торфокрихти з 320 гривень до 50-ти гривень за тонну. Однак, як повідомив керівник ДП «Волиньторф» Іван Киричик, така ціна поширюватиметься тільки на бюджетні установи, з якими в підприємства укладені договори, оскільки підприємство отримує від процесу виготовлення торфобрикетів лише 4% торфокрихти, а цієї кількості буде не достатньо для усіх охочих.

Голова адміністрації подякував керівникам селищних рад за плідну роботу, адже вони працюють безпосередньо на селі, де мешкає найбільша частини волинян і, як ніхто інший, розуміють, наскільки складна та відповідальна ця робота.

На завершення Борис Клімчук та Володимир Войтович відзначили найуспішніших держслужбовців грошовими винагородами та санаторними путівками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ющик Показати IP 31 Січня 2013 16:53
Відзначили на державних службовців, а органи місцевого самоврядуваання та посадових осіб місцевого самоврядуваання. Це ж так просто, журналісти!!! Де, коли і у кого ви училися!!!???
сеня Показати IP 31 Січня 2013 21:15
клімчук сказав правду криза не для боріски йому пофиг...
Макар Показати IP 1 Лютого 2013 11:17
Борис Петрович,щиро здивований,що є ,виявляється, такі люди,які й 20-30 гривень рахують.Таки,справді,як сказано в заголовку,"криза не для нас"(них).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus