USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Слуга народу» Корнієнко може стати першим заступником спікера ВР, – ЗМІ

3 Жовтня 2021 20:21
У разі відставки спікера парламенту Дмитра Разумкова, голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко може стати першим заступником спікера Верховної Ради України. Новим головою ВРУ, ймовірно, призначать Руслана Стефанчука.

Про це пише НВ.

Із власних джерел у «Слузі народу», журналісти дізналися, що попередньо Корнієнко уже погодився на кадрові зміни. Президент Володимир Зеленський нібито таку ідею також підтримав.

Читати ще: Зеленський посперечався з нардепами через відставку Разумкова, – ЗМІ

На новій посаді Корнієнко, як пояснюють джерела, займеться реформою апарату ВР та покращенням функції парламентаризму з урахуванням ідей з «плану Пета Кокса».

Олександр Корнієнко очолив партію «Слуга народу» в листопаді 2019 року. Колеги назвали його досвідченим політтхенологом, який «займатиметься партійним будівництвом». Родом він із Києва, отримав освіту хіміка в КПІ та психолога у Вісбаденській академії психотерапії. На початку «нульових» спробував свої сили в журналістиці. Окрім цього:

– був концертним директором гурту «Крихітка»;

– виконавчим продюсером мистецького об’єднання «Остання барикада»;

– співав у музичному дуеті «Два Саші», куди також входив «слуга народу» Олександр Савченко.

Відставка Дмитра Разумкова: що відомо

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія 30 вересня запустив процес для зняття Разумкова з посади.

Читати ще: За успіхи й зашквари: «слугам народу» у Трускавці роздали «Оскари» та гарбузи

На початку жовтня «слуги народу» проводили виїзне засідання фракції у Трускавці, де зібрали 150 підписів, щоб відкликати Разумкова. Почати повноцінну процедуру відставки спікера ВРУ планують з понеділка, 4 жовтня.

Довідка

«План Пета Кокса» розроблений експрезидентом Європарламенту Петом Коксом. Він містить рекомендації, як покращити роботу Верховної Ради, зокрема, йдеться про відмову від реєстрації кожної правки як нового закону. Документ у ВРУ затвердили в 2016 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus