USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Смерть українця у Польщі: прокуратура оскаржила відмову суду арештувати двох поліцейських

12 Жовтня 2021 22:10
Окружна прокуратура у польському Щецині оскаржила рішення місцевого суду, який відмовив у тимчасовому арешті двох поліцейських, підозрюваних у причетності до смертельного побиття українця Дмитра Никифоренка.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила речниця Окружної прокуратури у Щецині Аліція Мацуговська-Кишка.

«Cьогодні прокуратура оскаржила це рішення суду», – сказала Мацуговська-Кишка.

За її словами, тепер суд має визначити дату засідання, на якому буде розглянуто скаргу прокурора.

Як повідомлялося, у Вроцлаві після затримання поліцією, перевезення до витверезника і побиття 30 липня помер 25-річний Дмитро Никифоренко з Немирова Вінницької області. За даними відеомоніторингу, який дослідило видання Gazeta Wyborcza, польські поліцейські застосували до чоловіка неадекватну до ситуації фізичну силу, що і стало причиною його смерті.

Окружна прокуратура у Щецині 8 жовтня висунула звинувачення дев’ятьом особам у справі щодо смерті Никифоренка. Йдеться про чотирьох поліцейських, троє з яких уже звільнені з поліції, трьох працівників витверезника, куди доправили українця після затримання, а також лікарки, яка була тоді на чергуванні.

Читати ще: На обличчі і руках тонни гриму: нові подробиці смерті молодого українця в Польщі

Попри позитивну оцінку зібраного прокуратурою матеріалу, суд попередньо не погодився на тимчасовий арешт двох поліцейських.

За скоєні дії, що призвели до смерті громадянина України, трьом працівникам поліції і двом працівникам витверезника загрожує ув’язнення на строк до 10 років, а іншим обвинуваченим – до п’яти років.

Спочатку слідство у справі про смерть Никифоренка вела Окружна прокуратура міста Свідниця, але згодом його передали до Щецина, аби уникнути звинувачень у можливій упередженості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus