USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українці в Польщі: 60% біженців після закінчення війни планують повернутися додому

23 Вересня 2022 06:38
Більшість українців після початку повномасштабного вторгнення обрали тимчасовий прихисток в сусідній Польщі. Згідно з опитуваннями, приблизно 60% українських громадян планують повернутися до України після закінчення війни, а 22% наразі не можуть дати відповідь.

Такі дані звіту Центру аналізів і досліджень польських метрополій, передає In Poland, інформує УНН.

Як зазначається, 38% біженців з України, які наприкінці квітня подали заяву на отримання номера PESEL, після прибуття до Польщі проживали з поляками (у господарів або самостійно в квартирі), а 23% залишалися у друзів чи родин з України, які раніше переїхали до Польщі.

Читати ще: Польща готується до нової хвилі мігрантів з України

Так, основною проблемою під час перебування в Польщі був пошук квартири (28%) та потреба допомоги у пошуку роботи (27%).

Читати ще: У Польщі студентам з України оплачуватимуть навчання та житло: хто і як може долучитися до програми

Додамо, з початку збройної агресії рф до сусідньої Польщі приїхало багато українців. Стало відомо, скільки країна витратила коштів на кожного біженця з України.

Читати ще: Українці в Польщі знову можуть отримати гроші на ліки
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus