USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Смерть українця у витверезнику в Польщі: оприлюднили кадри з тортурами

4 Жовтня 2023 18:59
Польське видання Onet опублікувало відеозапис, який доводить, що у 2021 році поліція застосувала тортури до 25-річного українця Дмитра Никифоренка у витверезнику Вроцлава, внаслідок чого хлопець помер.

Уродженець міста Немирів Вінницької області працював у Польщі на будівництві. 30 липня 2021 року він разом з колегами повертався з барбекю, на якому усі випивали. Никифоренко також був п’яним. Пізніше перевірка показала, що в його крові було 1,5 проміле алкоголю.

Видання наголошує, що всупереч першим повідомленням поліції, у його тілі не знайшли наркотиків або стимуляторів.

Правоохоронці запевняли, що українець був агресивним і нібито намагався завдати собі шкоди, вдарившись головою об вікно автобуса. Чоловіка у наручниках доставили до Вроцлавського центру допомоги особам у стані алкогольного сп’яніння.

Крім того, перед самим виходом з машини перед витверезником проти нього застосували сльозогінний газ. На обличчі українця було видно свіжі сліди.
Згідно із записом, силу до українця почали застосовувати о 22:41. Поліцейські били чоловіка кийками, кулаками й ногами, придушували шию ногами на підлозі, а пізніше на ліжку, куди його перенесли. Після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя, о 23:06 поліцейські та лікар медустанови почали проводити реанімаційні заходи, які не допомогли врятувати українця.
Смерть Никифоренка намагалися замовчувати. Рідним українця повідомили лише, що він помер через припинення серцебиття.
У березні цього року обвинувальний акт проти восьми осіб дійшов до суду. Прокуратура звинуватила трьох поліцейських і двох працівників витверезника у знущаннях над українцем і побитті його до смерті.

Як повідомляли, у липні 2021 року у Вроцлаві помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко незабаром після затримання співробітниками поліції. У Польщі пройшла протестна акція через загибель українця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
точно Показати IP 5 Жовтня 2023 06:16
Це не *катування* , а биккування заиклого до безкарності громадянина України.
123 Показати IP 5 Жовтня 2023 12:32
Для чого подавати інформацію за 30.07.2021 року у 04.10.2023році??? Чи в Україні таких випадків не було? Шкода хлопця, але неадекватна людина під дією алкоголю могла також наробити біди не одній людині!
Анонім Показати IP 6 Жовтня 2023 12:31
Для залякування наприклад типу дивіться які поляки не тікайте туди або вертайтесь ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus