USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Смерть засудженого в колонії на Волині: вирок суду і дії прокуратури

3 Червня 2015 18:08
Прокуратура області оскаржить вирок працівникам колонії, від дій яких помер засуджений. Учора, 2 червня, Маневицький районний суд виніс вирок у кримінальному провадженні щодо десяти працівників Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області, умисними протиправними діями яких спричинено смерть засудженого. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, що 15 березня 2011 року 25-річний засуджений Володимир Делевин самовільно покинув дільницю соціальної реабілітації Маневицької ВК №42, а 19 квітня його виявили працівники Кодимського РВ УМВС України в Одеській області й доставили за місцем відбування покарання.

За станом на ранок 21 квітня 2011 року цього засудженого знайшли мертвим у приміщенні для проведення особистого обшуку виправної колонії. Перевірка встановила, що його смерть спричинена умисними протиправними діями службових осіб ВК №42 та ДДУПВП в області.

У ході судового розгляду установили, що працівники Маневицької ВК №42 наносили засудженому численні удари гумовими кийками на виконання злочинного наказу начальника колонії. Смерть же потерпілого спричинила тупа травма живота у виді забою підшлункової залози, яка виникла від удару, завданого ногою в живіт засудженого старшим оперуповноваженим сектору організації оперативної роботи управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області.

Згідно з вироком суду колишнього начальника Маневицької ВК №42 засуджено до чотирьох років позбавлення волі, старшого оперуповноваженого сектору організації оперативної роботи управління ДДУПВП у Волинській області - до семи років позбавлення волі, решті восьми працівникам Маневицької ВК №42 призначено покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі з відтермінуванням відбування покарання на 3 роки.

Усіх правоохоронців позбавили спеціальних звань та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах.

У зв’язку з м'якістю призначеного покарання на вирок Маневицького районного суду прокуратура області планує подати апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вбивцям Показати IP 3 Червня 2015 22:19
довічне .судью до них
1 Показати IP 4 Червня 2015 08:45
Посадити в ту ж саму колонію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus