USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Смертельна ДТП з політологами: слідство вважає, що водій DAF діяв умисно

13 Листопада 2017 11:47
Стали відомі нові подробиці щодо загибелі в ДТП на трасі Київ-Ковель-Ягодин п'яти політологів. Правоохоронці вважають, що водій вантажівки діяв умисно, а до кримінального правопорушення може бути причетна ще одна особа.

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень.

Нагадаємо, 6 вересня у жахливій ДТП загинули п’ятеро представників української інтелігенції - журналіст Володимир Карагяур з Громадського інтернет-телебачення Spilno TV (ГО «Спільно») та колишній заступник голови Донецької військово-цивільної адміністрації Сергія Попов, який зараз очолював Антикризовий медіа-центр. В легковому авто також їхали політологи Олександр Маслак, Олексій Курінний та Олександр Ніканоров. Вони поверталися з Варшави з конференції щодо гібридної війни.

За попередньою версією, автомобіль «Opel Omega», яким керував Володимир Карагяур, поблизу с. Масевичі виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з вантажівкою. Четверо людей загинуло на місці, ще один чоловік помер у лікарні.

Справа розслідується як умисне вбивство.

Як ідеться в ухвалі Печерського райсуду, слідчий прокуратури Пасічник А.В. звернувся до Печерського районного суду м. Києва про надання слідству доступу до даних одного з користувачів мобільного оператора «Київстар» - інформацію про вхідні, вихідні дзвінки та СМС. Слідчий аргументував це тим, що власник мобільного номера може бути причетний до смертельної ДТП.

Слідчий суддя Остапчук клопотання слідчого задовольнив.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 6 вересня 2017 pоку, близько 06:50, особа, маючи умисел на протиправне заподіяння смерті двом або більше особам, рухаючись тягачем «ДАФ» з причепом автодорогою Київ-Ковель-Ягодин в напрямку м. Ковель Волинської області, на 258 км зазначеної автодороги, поблизу с. Масевичі Рокитнівського району Рівненської області, умисно допустила зіткнення з автомобілем «Опель Омега», який рухався в напрямку м. Києва. Внаслідок цього чотири особи померли на місці події, а ще один постраждалий – помер в лікарні», - йдеться у судовому рішенні.

Тобто, водій вантажного автомобіля навмисне допустив зіткнення з автомобілем, в якому перебували політологи.

Як повідомила у коментарі УНН прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець, прокуратура Києва розглядає "умисне вбивство" як одну із версій у справі дорожньо-транспортної пригоди у Рівненській області, внаслідок якої загинули п’ятеро українських політологів. “Прокуратура міста Києва дійсно звернулась з таким клопотанням до суду та отримала відповідний дозвіл. Але мова не йде про доведений факт умисного вбивства. Це лише одна з версій, яка відпрацьовується”, — сказала прес-секретар.

Нагадаємо, водій вантажівки «ДАФ» розповів ТСН своє бачення тих трагічних подій:

- Я втікав на узбіччя, але не встиг. Це занадто швидко було. Відстань була буквально метрів 20. По цій стороні не було ніяких машин, ніяких перешкод. За мною також не було машин. Я побачив, що він йде мені прямо лоб у лоб. Я думаю, що він просто заснув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ДАІ Показати IP 13 Листопада 2017 12:03
Якщо водій Опеля виїхав на зустрічну смугу і саме там відбулося зіткнення, то про яку вину водія ДАФа може йти мова? Ви ще здуру Путлєра сюди пришийте...
238 Показати IP 13 Листопада 2017 12:44
То карма. Вони дуже раділи, коли розбилась екс депутатка-регіоналка...
Оглядач Показати IP 13 Листопада 2017 15:03
Усе правильно! Водієві "DAFa" Путін телефоном наказав знищити всесвітньовідомих діячів політологічної науки України! Водій - ворог народу!..
?? Показати IP 13 Листопада 2017 20:21
якась все ж дивна активність коментаторів до новини про нікому не відомих (на Волині) людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus