USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Сміттєвоз у Ковелі придбали за фіктивними документами

7 Червня 2014 09:00
Більше 300 тисяч гривень коштувала ковельській громаді спецмашина. Та документи – фальшиві.

Тендер Ковельське комунальне ремонтно-житлове підприємство проводило аж ніяк не чесно й прозоро. Про це свідчать результати прокурорської перевірки.

Зокрема, торік 300 тисяч гривень підприємство витратило на придбання спецтранспорту з вивезення сміття. Однак, як виявили працівники прокуратури, документи, які подавалися під час конкурсних торгів – підроблені.

Про це стало відомо під час розширеного засідання колегії з приводу стану додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів, яка відбулася в прокуратурі області вчора, 6 червня.

Заступник прокурора області Олег Корецький розповів, що підприємство за результатами торгів перерахувало більше 300 тисяч гривень за спеціалізований транспортний засіб для вивезення сміття за фіктивними документами.

За результатами перевірки цього факту Ковельська міжрайонна прокуратура відкрила кримінальне провадження і вже скерувала його до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Стоп цензурі! Показати IP 7 Червня 2014 11:32
Про зловживання ковельських комунальників щодо цього сміттєвоза ще в 2013 році провів розслідування відомий журналіст Ярослав Гаврилюк. Саме його звернення до прокуратури змусило правоохоронців розпочати слідчі дії, які закінчились судом. Написана і подана Гаврилюком до редакції "Волині-нової" стаття «Громаду міста «надули» з новим сміттєвозом» (25 грудня), як і решта резонансних матеріалів з Ковеля лягли під редакторське "сукно". Практично з того часу чесного журналіста власна редакція стала репресувати і позбавляти можливості друкуватися. Ось цитата з заяви Гаврилюка про цензуру ( http://www.volynpost.com/blogs/1094-zaiava-do-nacionalnoi-spilky-zhurnalistiv-ukrainy ):"з грудня 2013 року керівництво газети взагалі наложило табу на мою журналістську діяльність: припинило друкувати кореспонденції, регулярно надіслані до редакції. Це – замітки, репортажі, статті: «Життя рятуватиме новий реанімобіль» (надіслано 4 грудня), «Один жертвує на революцію, інший – на себе» (9 грудня), «Через недопалок згоріла квартира» (17 грудня), «Для чого було судитися з газетою?» (18 грудня), «Громаду міста «надули» з новим сміттєвозом» (25 грудня), «Огорожі вкрали на Різдво» (9 січня ц.р.), «Виконком проголосував за «липове» рішення?» (21 січня), «Ковельське віче засудило кровопролиття у Києві» (22 січня), «Ковельтепло» купить мерії нову іномарку» (24 січня), «Народна рада є і на Ковельщині» (28 січня), «Прокурор застеріг міських депутатів» (7 лютого). Зважаючи на актуальність тем, які є предметом суспільного інтересу, їх повне блокування та тотальну цензуру моєї інформаційної діяльності з боку керівництва «Волині-нової», дві статті я змушений був опублікувати у «Волинській газеті», головний редактор якої, заслужений журналіст України Володимир Данилюк без будь-яких обмежень надав місце на своїх шпальтах. ( http://volga.lutsk.ua/view/2409/2/ ). У зв’язку з виходом публікації в іншому виданні головний редактор Згоранець О.О. зажадав від мене письмового пояснення, у якому я вкотре наголосив, що у своїх діях не вбачаю жодних порушень вимог законів України, Статуту Національної Спілки журналістів та Кодексу професійної журналістської етики, а саму вимогу писати дане пояснення вважаю аморальною та безпідставною". І ось - результат журналістської пильності! Гаврилюкова громадянська і професійна позиція спричинила забезпечення "додержання бюджетного законодавства, у тому числі при здійсненні процедур державних закупівель та забезпечення реального повернення державі незаконно витрачених коштів" в обсязі понад 300 тисяч гривень. З нагоди Дня журналіста варто зазначити - ось справжня нагорода для Ярослава! Не грамотки в рамках з конвертиками від влади за лизоблюдство та лояльність, а реальне повернення ковельській громаді по-шахрайськи вкрадених коштів. Це також і реальна відповідь, як згоранцям на впроваджену цензуру, так і владним спонсорам - душителям свободи слова. Слава Україні!
стоп замовним стаття Показати IP 7 Червня 2014 17:44
Прекрасно, що накінець і редакція газети "Волинь" зрозуміла хто такий Гаврилюк.. Цього замовного журналюгу потрібно вигнати ГЕТЬ з "Волині"!!! Ковель вже давно його зрозумів як непорядного і підлого. Він за гроші напише все що замовлять....
факти річ вперта до стоп замовним стаття Показати IP 7 Червня 2014 20:32
Поки-що замовними виглядають дії тих, хто боїться правди про Ковель. Як хазяйнують в ньому бютмани-кіндерівці. Дерибан комунального майна, афери на прикладі цього сміттєвоза - мала дещиця ковельських реалій. Ось за що кіндери ненавидять журналіста. Неправедних грошей нахапали за роки чимало. Вистачає, аби прикупити ласих "моралізаторів" від журналістики? Скавучать гади... Бо їх час спливає. А темні оборудки стають публічним надбанням. От і на колегії обласної прокуратури почин Гаврилюка прокурори завершили черговою справою в суді. А що в Ковелі? Та все те ж: директор комунального підприємства - "герой" епопеї з фальшивими документами і судових справ і понині член виконкому.
свояк Показати IP 8 Червня 2014 10:12
Звертаюся до Волинської Прокуратури: -перевірте фінансову діяльність Володимир-Волинської міської ради!! Там стіко порушень і зловживань. Грабатися і за десять літ не розгребете того, що понакрадали і понавідкатували у Володимирі -Волинському за роки правління Петра саганюкак
справедливість Показати IP 8 Червня 2014 21:47
На лаві підсудних разом із колишнім начальником РЖКП № 2 Богданом має сидіти Кіндер, бо з його легкої руки зробили оборудку, завдано великих збитків місцевому бюджету. Але міліцейське слідство знову відмазало Кіндера, а до відповідальності притягують стрілочників. Кілька років тому двох жінок з Фонду держмайна у Ковелі судили, то мера, на якого вказували підсудні, також відмазали. А де та справедливість Юлькіна за яку треба боротися?!
Чому розплетена коса до справедливість Показати IP 9 Червня 2014 00:03
Хоч Богдан і колишній начальник, хоч і кримінал аж на область вийшов, але він члєн виконкому! І вказано, що й досі "начальник РЖКП №2". Бютмани рулять! http://www.kovelrada.gov.ua/executive.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus