USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Собор у Ковелі не поділився з прокуратурою – міськрада має позов

13 Серпня 2008 18:18
Небажання православної громади виділити ділянку, де розміщена автостоянка, – це справжня причина позову Ковельського міжрайонного прокурора Сергія Масалова до Ковельської міськради з вимогою скасувати рішення про надання земельної ділянки парафії Святого Димитрія Солунського, що у місті залізничників. Про це розповів настоятель собору отець Анатолій під час попереднього слухання справи у господарському суді Волинської області, – інформує 13 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Як стверджують представники сторони позивача, а саме заступник Ковельського міжрайонного прокурора Володимир Ющик, у рішенні Ковельської міської ради від 25.11.1998 року й у змінах до цього рішення від 27 лютого цього року не визначено, чи земельна ділянка церковній громаді передається у власність, чи у користування. Іншим аспектом цього питання, на думку прокуратури, стало те, що муніципалітет міста залізничників безоплатно передав парафії комунальне майно. І саме на підставі цих двох пунктів позивачі просять у суду скасувати згадане рішення Ковельради.
 
Представник мерії Ковеля подав клопотання про долучення до розгляду справи в якості третьої сторони церковної громади храму Святого Димитрія Солунського УПЦ КП. Позицію вірних собору представляли його настоятель отець Анатолій та депутати міськради Ярослав Шевчук (колишній міський голова Ковеля) та Сергій Товкач.
 
Як стверджує отець Анатолій, справжня причина конфлікту – те, що громада храму не погодилась «уступити Ковельській прокуратурі земельну ділянку» розміром 5 на 10 метрів, де зараз розміщена автостоянка, що відкрита для усіх бажаючих. Представники прокуратури це непрямо підтвердили.
 Як наголошували представники громади, ковельчани просто обурені діями місцевої прокуратури. Але, попри це, як вважає суддя Петро Слободян, у цій ситуацыъ є можливості для примирення сторін. Сторони погодилися з цим. І тому справа може піти шляхом укладення мирової угоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus